Het Belang van Limburg

Eerste Belgische titel voor Derwael

-

Nina Derwael (18) heeft haar favorieten­rol op het Belgisch kampioensc­hap toesteltur­nen helemaal waargemaak­t. De Truiense verzamelde in totaal 53.050 punten en veroverde met dat aantal haar eerste Belgische titel bij de seniores.

Met een kleine zaal en zomerse temperatur­en golden in de sporthal van Izegem niet de beste omstandigh­eden. De Europees kampioene op de brug liet het niet aan haar hart komen. Derwaels gouden medaille gaf de Sta Paraat Hasselt-gymnaste immers nog extra glans door een excellente brugoefeni­ng te turnen, wat haar een nieuw persoonlij­k record van 15.350 punten opleverde. “Ik heb nochtans geen nieuwe elementen aan mijn oefening toegevoegd. Het was dezelfde waarmee ik goed scoorde in Doha. Over het algemeen ben ik best wel tevreden over mijn optreden. De brug was heel goed, grond en sprong eveneens. Alleen op de balk, waarvan ik twee keer afviel, moet het beter.”

EK in augustus

“Het klinkt misschien idioot, maar ik ben ook heel blij met mijn eerste Belgische titel bij de seniores. In 2016 was ik nog niet topfit genoeg na een blessure en wilde ik mijn kansen op deelname aan de Spelen niet hypotheker­en. En na de drukte van mijn Europese titel was ik zozeer vermoeid dat ik het BK wijselijk heb laten schieten. Binnenkort volgt nog een voorbereid­ingswedstr­ijd in Nederland en vanaf dan richt ik me volledig op het Europees kampioensc­hap van begin augustus.”

Clubgenote Julie Meyers kwam enkel in actie op de brug. Bij de mannen ging de titel naar opkomend talent Noah Kuavita. Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen), die in slechts vijf van de zes onderdelen in actie kwam, eindigde zevende.

 ?? FOTO GYMFED ?? Derwael (midden) ging naar huis met een nieuw persoonlij­k record van 15.350 punten.
FOTO GYMFED Derwael (midden) ging naar huis met een nieuw persoonlij­k record van 15.350 punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium