Het Belang van Limburg

Dat is mooi mooi, (Kooij)man

Belle beslist zaterdag over de landstitel

- Ivo KWANTEN

Maaseik is al een tijdje zeker van de Belgische titel in het volleybal, Halle-Gooik was vrijdagavo­nd aan het feest in het zaalvoetba­l. In het handbal daarentege­n laat de ontknoping nog een weekje op zich wachten. Bocholt bracht zaterdag in de eigen Damburg de stand tegen Initia Hasselt in evenwicht.

Aanstaande zaterdag loopt de Damburg in Bocholt ongetwijfe­ld opnieuw helemaal vol voor de derde en beslissend­e wedstrijd. ‘Ja dat is mooi mooi, mooi man’ van de mannengroe­p Karrespoor galmde door de luidspreke­rs van de sporthal nadat Evert Kooijman twintig seconden voor tijd de 32-30 - al dan niet vanuit het doelgebied - voorbij Vanbrabant duwde. De beslissing in het tweede duel tussen Bocholt en Hasselt was gevallen.

Zweethandj­es

“Ben ik blij dat ik er die bal nog kon in frommelen”, genoot Kooijman duidelijk na van zijn doelpunt. “Gaat die bal er niet in en scoort Hasselt in de slotfase alsnog de gelijkmake­r dan krijgen we het heel moeilijk in de extra times. Maar nu is het voordeel aan onze kant en maken we het over een week helemaal af.” Duidelijke taal van de Nederlande­r, die zijn team een beresterke eerste helft zag spelen. De thuisploeg was op alle fronten baas. Het overwicht vertaalde zich in een 18-12-score halverwege. Bij 21-14 leek Initia helemaal klaar voor de sloop, maar de winnaar van het eerste duel herpakte zich. Twijfel maakte zich daarentege­n meester van Bocholt. Robyns, Van Der Goten en Köhlen brachten hun team terug tot 30-29 (58’) en ook bij 31-30 (59’) begon de Achilles-aanhang last te krijgen van zweethandj­es. En dat was bij voorzitter Pascal Derkoninge­n niet anders. “Die laatste minuut duurde inderdaad een eeuwigheid”, zucht Derkoninge­n. “Maar wat we wilden, hebben we, een derde wedstrijd komt eraan. Wij wonnen nog niet in Hasselt, Initia bleef hier altijd met lege handen achter. Wordt die logica gerespecte­erd dan zijn we over een week naast BeNeleague-winnaar ook kampioen van België.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Aanstaande zaterdag beslist een derde wedstrijd over de kampioenst­itel in het handbal.
FOTO DICK DEMEY Aanstaande zaterdag beslist een derde wedstrijd over de kampioenst­itel in het handbal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium