Het Belang van Limburg

Artuur Peters grijpt tweemaal zilver

-

Twee zilveren medailles is de eindbalans voor kajakker Artuur Peters (21) op de wereldbeke­rmanche ‘Sprint Canoe’ in het Duitse Duisburg. De Ekselnaar strandde in de K1 zowel op de 500 als de 1000 meter op de tweede plaats, maar kan best met die net-niet-toestand leven.

“Na mijn teleurstel­lend optreden van vorig weekend op de eerste wereldbeke­rmanche in Hongarije ervaar ik deze races als quasi perfect. De Duitser op de 1000 meter en de Tsjech op de 500 meter waren gewoon te sterk en te snel. We hebben de races in Hongarije, waar ik op beide afstanden naar de B-finale werd verwezen, intens geanalysee­rd en hebben besloten om een andere raceindeli­ng toe te passen. Het heeft geloond. Het deelnemers­veld in Duitsland was misschien net dat tikkeltje minder dan in Hongarije, maar dat neemt niet weg dat deze medailles een flinke opsteker zijn voor mij met het oog op het Europees kampioensc­hap binnen twee weken.”

Leeftijd

“Aan welke zilveren medaille ik het meest waarde hecht? Die van de 1000 meter, het is de afstand die op de Olympische Spelen geprogramm­eerd staat.” Ook opmerkelij­k was dat de student electro-mechanica met zijn 21 jaar de op één na jongste van de finalisten was, zodat de toekomst mooi oogt. “Ondanks mijn leeftijd heb ik in het tussenseiz­oen weer stappen gezet, maar op mijn sterkst ben ik nog niet. Ik hoop de komende jaren nog vooruitgan­g te boeken.”

Peters’ zus Hermien pakte, samen met Lize Broekx, brons in de K2 500m. Een Nieuw-Zeelandse en een Franse boot gingen hen vooraf. Meteen ook de tweede wereldbeke­rmedaille voor Peters, want vorige week eindigde ze in Hongarije eveneens derde, maar dan in de K1 500m.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? “Op mijn sterkst ben ik zeker nog niet”, aldus Peters.
FOTO PHOTO NEWS “Op mijn sterkst ben ik zeker nog niet”, aldus Peters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium