Het Belang van Limburg

“Donderdag wordt een knaller”

RC Mechelen in polepositi­on naar finale na ommekeer in slot

- Jeroen FISSETTE

Het zal komende donderdag allemaal van de wedstrijd Park Houthalen - RC Mechelen afhangen. De thuisploeg heeft dan nog steeds alles in eigen handen. Maar hoeveel beter stonden de Houthalena­ren ervoor in de 89ste minuut? Een wedstrijd duurt echter 90 minuten. Winnen blijft voldoende, maar een zuur gevoel overweegt.

Minuut 90 in Aalter - Houthalen: de thuisploeg maakt op de valreep de 3-3.

Minuut 90 in RC Mechelen Wielsbeke: de thuisploeg pakt in extremis de drie punten.

“We wilden van onze laatste thuiswedst­rijd een match met inzet te maken. Dat is toch gelukt”, ziet trainer Mathieu Mertens het nog allemaal positief. “En als je dan één club op bezoek wilt hebben, dan mag het RC Mechelen zijn. Zij hebben een trouwe supporters­groep en zullen onze kassa wel doen rinkelen.”

Maar toch, de inzet had er voor Park heel wat beter kunnen uitzien. “We zijn heel goed gestart, met een bal op de lat. Maar dan kwamen die strafschop­pen…” De eerste werd nog gepakt, maar iets daarna was doelman Jeurgen kansloos op de elfmeter van Persan. “En toch konden we nog voor de pauze gelijk maken.” In de slotfase van de wedstrijd kreeg Park dan nog het deksel op de neus. Jan De Man had met twee doelpunten de man van de match kunnen zijn. “Och, ja, ik had wel continu het gevoel dat er nog een tegendoelp­unt in de lucht hing. Maar goed, het wordt donderdag een hoogtepunt in de geschieden­is van onze club. Wij zijn een ploeg die altijd speelt om te winnen. Dus veel maakt die late gelijkmake­r niet uit. Wij gaan donderdag tegen RC Mechelen voor de overwinnin­g. Het zou prachtig zijn als we voor de tweede keer op rij kunnen promoveren. Die match tegen RC Mechelen wordt sowieso een knaller”, aldus De Man.

 ?? FOTO SGVH ?? Dominique Singeot en bezoeker Christophe­r Driesen in duel.
FOTO SGVH Dominique Singeot en bezoeker Christophe­r Driesen in duel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium