Het Belang van Limburg

“Meestal leuke wedstrijde­n”

Lindmans - Stevens: clash van twee verschille­nde stijlen

- Jeroen FISSETTE

De finale in de heren 2-reeks op TC Op De Waal was er eentje tussen twee spelers die mekaar op het tennisveld nog maar weinig kunnen verrassen. Wout Lindmans tegen Joey Stevens is immers een ontmoeting die met de regelmaat van de klok op de Limburgse velden te zien is. Een clash van twee stijlen: de aanvallend­e Stevens versus de eerder verdedigen­de Lindmans.

“We kennen mekaars spel natuurlijk heel goed. Ieder jaar komen we elkaar wel een vijftal keer tegen. Dat zijn vaak finales, die altijd op het scherpst van de snee worden gespeeld. We winnen elk ongeveer even vaak. Het hangt puur van de vorm van de dag af ”, aldus de 22-jarige Joey Stevens. De deelnemers­lijst in de heren 2-reeks krimpt ook meer en meer. “Ja, door de kleinere tabel sta je natuurlijk al sneller tegenover me- kaar. Bovendien spelen we veel dezelfde tornooien. Het zijn telkens lange wedstrijde­n die mooi zijn om te volgen met lange rally’s. Joey is de aanvallend­e speler, ik de verdediger”, vult Wout Lindmans aan.

Bijzondere jeugdzorg

Stevens en Lindmans hebben ook allebei de handen meer dan vol. Stevens moet zijn tennisacti­viteiten combineren met een zware job. “Ik werk in de bijzondere jeugdzorg. Dat is soms weekenden nachtwerk. Daar kruipt veel energie in, maar ik doe dat werk erg graag. Met een goede planning lukt dat wel, maar tijd voor andere hobby’s is er niet.” Temeer omdat Stevens ook nog een kleine jongen heeft rondlopen. “Ons zoontje is nu twee jaar oud. Nee, hij speelt nog geen tennis, maar heeft wel al af en toe een racket vast.” Lindmans ziet dan weer veel tijd naar zijn voetbalcar­rière gaan. “Met FC Maasland promoveerd­e ik via de eindronde naar tweede provincial­e. Ook dat was dus een lang seizoen. Maar die conditie ga ik kunnen gebruiken in mijn tennisseiz­oen. Voorts zie ik mijn tennis als een voorbereid­ing op het voetbalsei­zoen. Dat begint natuurlijk ook weer snel, want ik ben tevens nog jeugdtrain­er bij Maasland”, aldus Wout Lindmans.

 ?? FOTO DD ?? Joey Stevens en Wout Lindmans komen mekaar dikwijls in de finales van de heren 2-reeks tegen.
FOTO DD Joey Stevens en Wout Lindmans komen mekaar dikwijls in de finales van de heren 2-reeks tegen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium