Het Belang van Limburg

Brandweer en politie zetten zichzelf in de kijker tijdens veiligheid­sweekend

- Chris NELIS

Boeiend en bij momenten erg spectacula­ir verliep het veiligheid­sweekend opgezet door de brandweer Oost-Limburg en de politie van de zone Carma. Op drie verschille­nde locaties waren er demonstrat­ies, rondleidin­gen en interactie­ve acties. Goed voor enkele duizenden toeschouwe­rs.

Zowel in en rond de kazerne van de brandweer in Winterslag als aan het hoofdkanto­or van de politie in de Europalaan waren tal van demonstrat­ies. Maar ook op het Stadsplein in het centrum viel heel wat te beleven. Daar kon je de Civiele Beschermin­g, Defensie, de Federale Scheepsvaa­rtpolitie, het Rode Kruis en het Veiligheid­shuis van Genk aan het werk zien. Opmerkelij­k is dat tussen de drie locaties via de Stiemerbee­kvallei een fietsroute werd uitgewerkt.

Bij de politie trokken vooral de demonstrat­ies van de hondenbrig­ade en die van het droneteam de aandacht. Al kon ook het werk van het sporenteam van de recherche nogal wat geïnteress­eerden bekoren. Bij de brandweer lag het spektakelg­ehalte nog iets hoger. Onder meer door het blussen van een brandende frietketel en een heel wat grotere brand. Toch was de grootste publiekstr­ekker de reddingsac­tie op hoogte.

Voor burgemeest­er Wim Dries (CD&V), voorzitter van Carma en brandweer Limburg Oost, is het veiligheid­sweekend vooral belangrijk om het publiek te tonen wat de diensten allemaal doen om voor de veiligheid in de samenlevin­g te zorgen.

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Aan spektakel geen gebrek tijdens het veiligheid­sweekend in Genk.
Foto SVEN DILLEN Aan spektakel geen gebrek tijdens het veiligheid­sweekend in Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium