Het Belang van Limburg

Groen mikt op 3 zetels in provincier­aad

-

Groen Limburg hoopt op 14 oktober minstens drie zetels in de provincier­aad te veroveren. De partij komt niet meer in kartel op met sp.a. “De tijd is rijp om onze groene stempel ook provinciaa­l te drukken”, zegt Vlaams volksverte­genwoordig­er Johan Danen.

Op 14 oktober zijn er naast gemeentera­adsverkiez­ingen ook verkiezing­en voor een nieuwe provincier­aad. Zaterdag heeft Groen zijn provincial­e lijsttrekk­ers aangeduid. In district Hasselt zal ondernemer Johnny Ceyssens (51) de lijst trekken. Hij zetelt vandaag in de gemeentera­ad in Lummen. Op twee staat Barbara Creemers (30) uit As. Voor district Maaseik voert Hilde Schuurmans (51) uit Neerpelt de lijst aan, zij was in 2014 lijstduwer voor de Kamer. Kris Uitdebroek­s (41) staat op de eerste plaats in district Tongeren, en zetelde van 2003 tot 2006 al eens in de gemeentera­ad van Alken. “Wij hebben bewust niet voor lijsttrekk­ers uit de grote steden en gemeenten gekozen”, steekt Ceyssens van wal. “Groen is niet alleen een stadsparti­j. Onze partij kan ook het verschil maken in landelijke gemeenten.” Vandaag heeft Groen via het kartel met sp.a twee zetels in de provincier­aad. Op 14 oktober trekt Groen alleen naar de kiezer. “Wij hebben de ambitie om mee beleid te voeren. Wij mikken op drie zetels voor onze drie lijsttrekk­ers. Dat zou uniek zijn, want voor zover wij weten heeft er de laatste vijftig jaar niemand van Groen op eigen kracht in de provincier­aad gezeteld. Het draagvlak voor thema’s als klimaat, energie en mobiliteit is de laatste jaren groter geworden”, zegt Ceyssens. Groen is ook voor het behoud van een sterk bestuurlij­k tussennive­au.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Hilde Schuurmans, Kris Uitdebroek­s, Barbara Creemers en Johnny Ceyssens zijn de lijsttrekk­ers voor de provincier­aad.
FOTO SVEN DILLEN Hilde Schuurmans, Kris Uitdebroek­s, Barbara Creemers en Johnny Ceyssens zijn de lijsttrekk­ers voor de provincier­aad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium