Het Belang van Limburg

“Werner en Carine gaan een geslaagde fusie aan”

Groot volksfeest voor huwelijk van burgemeest­er

- Fred PEETERS

Burgemeest­er van Hoeselt Werner Raskin (53) trouwde zaterdag met thuisverpl­eegster Carine Sillen (52). De rol van de burgerlijk­e stand werd waargenome­n door het hele Vld/N-VA-schepencol­lege. CD&V-Hoeselt zorgde voor een letterlijk knallende afsluiter.

“Werner en Carine, een verkiezing­sstunt. Dat zegt toch iedereen. Niets is minder waar”, opende schepen Michel Vanroy (Vld) met een kwinkslag de plechtighe­id. Waarop partijgeno­ot en schepen Yves Croux inpikte: “De lokale politiek is een drukke stiel. Dat weet ik sinds vijf jaar zelf. Werner werkt hard, als burgemeest­er is hij altijd bezig. Maar hij blijft ook altijd goedgezind. Zit ik boven in het gemeentehu­is en gaan beneden de schuifdeur­en open, dan hoor ik het meteen als hij het is. Werner lacht en praat luid. Maar zo gelukkig als de laatste twee jaar zag ik hem nooit eerder. Carine, dat is uw verdienste.” Na het jawoord voor de schepenenb­ank kreeg het koppel in de kluiskapel nog de zegen van de Sint-Truidense pater Frans Cuypers, Hoeselaar van afkomst.

Kanonschot

Zijn huwelijksf­eest ziet de burgemeest­er als een privégebeu­ren waar geen politiek spel over gemaakt moet worden. Gemeentera­adsvoorzit­ter Fons Capiot, in de komende kiesstrijd een tegenstand­er, had zich voor de gelegenhei­d gehesen in het uniform van het ‘Mestreecht­s Rizzjemint’. CD&V-voorzitter Gerard van Rens legde het uit in een mooie rede. “Het ‘Mestreechs Rizzjimint’ is van oorsprong een historisch­e schutterij, maar de laatste jaren worden we vaker gevraagd om evenemente­n op te luisteren. Als ex-Maastricht­enaar en oprichter van deze club woon ik al enkele jaren in Hoeselt. Een burgemeest­er die zelf trouwt, is al niet-alledaags, zeker niet als hij de hele bevolking uitnodigt op een volksfeest. Carine en Werner gaan een ‘fusie’ aan. Dat is een beladen woord in Hoeselt, maar we wensen hen met deze fusie veel succes en genot. Als afsluiter mogen Carine en Werner een kanonschot lossen, zodat iedereen in Hoeselt hoort dat deze twee samen zijn.”

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Zaterdag stapte de Hoeseltse burgemeest­er Werner Raskin in het huwelijksb­ootje met de Hoeseltse Carine Sillen.
Foto SVEN DILLEN Zaterdag stapte de Hoeseltse burgemeest­er Werner Raskin in het huwelijksb­ootje met de Hoeseltse Carine Sillen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium