Het Belang van Limburg

Niels en Wiels gaan voetbalrad­io maken

-

Voor Niels Destadsbad­er en Miguel Wiels kunnen de Rode Duivels niet lang genoeg op het WK voetbal blijven: hoe vaker de Belgen spelen, hoe meer uitzending­en van ‘FC Niels en Wiels’. Het duo mag zijn gedeelde passie voor voetbal en muziek ten volle uitspelen op Radio 2.

Van Niels & Wiels naar FC Niels en Wiels, het is een stap die de meest prille peuter kan zetten. Niels Destadsbad­er (29) en Miguel Wiels (45) zijn boezemvrie­nden en doen niets liever dan samen muziek maken; met hun Niels & Wiels Live vulden ze deze maand al de Capitole in Gent, het Kursaal in Oostende en Hasseltse Ethias Theater, op 2 juni sluiten ze af in de Antwerpse Stadsschou­wburg. De twee zijn ook gek op voetbal: Niels kan zelf aardig uit de voeten en werd vorig jaar nog door VTM uitgenodig­d om langs de zijlijn te staan voor en na de wedstrijd België-Japan, Wiels staat bekend als een zware supporter van AA Gent.

Op 18 juni om tien uur ’s ochtends staat de eerste uitzending gepland van hun Radio 2-programma ‘FC Niels en Wiels’. Daarin warmt het duo op voor de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het WK voetbal in Rusland; België speelt die dag om vijf uur in de namiddag tegen Panama.

Een vrolijk radioprogr­amma waar je muzikaal en sportief iets van opsteekt: dat moet ‘FC Niels en Wiels’ worden. Niels presenteer­t, Wiels assisteert. Al doet Miguel Wiels meer dan de gepaste muziek maken. Hij leert ons ook hoe de muziek uit het land van de tegenstand­ers van de Rode Duivels klinkt: voor het eerst

krijgen ook Panamese en Tunesische hits hun kans op Radio 2. Miguel Wiels gaat op zoek naar het verhaal achter de volksliede­ren en naar bekende liedjes van gastland Rusland. Wiels nodigt ook een muzikale gast uit die het ideale feestnumme­r meebrengt.

Guga

Niels en Wiels maken hun Radio 2-programma niet alleen. Ze krijgen bijstand van stand-upcomedian Kamal Kharmach die WK-vragen van luisteraar­s beantwoord­t. VRT-sportjourn­alist Ruben Van Gucht volgt elke stap die de Rode Duivels zetten, imitator en voetbaldie­r Guga Baúl is van de partij, Vanessa Vanhove van Radio 2 bezoekt supporters van de tegenstand­ers en weerman Frans Deboosere meet ook de temperatuu­r in de speelstede­n van de Belgen. Op de gastenlijs­t staan alvast JeanMarie Pfaff en zijn schoonzoon Sam Gooris, Herman Verbruggen en Jacques Vermeire, Gert Verhulst, Erik Van Looy, Belle Perez en Jan Balliauw die al jaren Rusland volgt voor de openbare omroep.

De eerste uitzending­en zijn op 18, 23 en 28 juni. De volgende uitzending­en hangen af van het parcours van de Rode Duivels na de groepsfase.

 ?? Foto VRT ?? Miguel Wiels en Niels Destadsbad­er.
Foto VRT Miguel Wiels en Niels Destadsbad­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium