Het Belang van Limburg

De nieuwe villa is een loft

-

HASSELT - Miljonairs, die wonen in een luxevilla of kasteeltje, met daarrond een gigantisch­e tuin met zwembad. Althans, dat is wat de meeste mensen intuïtief denken. Een rondvraag door vastgoedwe­bsite Immovlan leert echter dat dit beeld moet worden bijgesteld. Eén op vier ‘miljoenenw­oningen’ die momenteel te koop staan, blijkt een appartemen­t of loft te zijn.

Tot tien jaar geleden was het effectief zo dat elke miljonairs­woning een villa, herenhuis of kasteeltje was. Maar intussen heeft de luxevastgo­edmarkt een grondige facelift gekregen, zo blijkt uit een marktanaly­se door Immovlan, een van de grootste vastgoedwe­bsites van ons land. Luxevilla’s, kasteeltje­s en residentië­le fermettes moeten geleidelij­k plaatsruim­en voor lofts. Van de 1.120 panden met een prijskaart­je van meer dan een miljoen euro, is 23 procent vandaag een appartemen­t of penthouse. “Het is een teken van de tijd”, zegt Philippe Herbert van Engel & Völkers, dat vooral gespeciali­seerd is in luxevastgo­ed. “Een reusachtig­e woning met een gigantisch domein errond, die vraagt veel tijd, energie en geld. Meer en meer mensen ontzien zich het onderhoud, en kiezen voor comfort. Een appartemen­t of penthouse in het centrum van een stad biedt dat. Het uitzicht is mooi, er zijn tal van restaurant­s en andere uitgaansge­legenheden in de buurt, en winkelen kan gewoon te voet. Zeker voor babyboomer­s, die al rekening houden met hun oude dag, is dat laatste een belangrijk­e overweging.”

Het duurste appartemen­t momenteel op de markt staat in Elsene te koop. Wie het op de kop wil tikken, moet er 5 miljoen euro voor neertellen. In ruil krijgt de eigenaar vier slaapkamer­s, even veel badkamers, een terras met zwembad en een binnentuin.

 ??  ??
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Het duurste appartemen­t van Limburg ligt aan de Hasseltse Kanaalkom. Het penthouse van 1,6 miljoen euro in Zuidzicht II staat wel niet meer te koop.
FOTO SERGE MINTEN Het duurste appartemen­t van Limburg ligt aan de Hasseltse Kanaalkom. Het penthouse van 1,6 miljoen euro in Zuidzicht II staat wel niet meer te koop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium