Het Belang van Limburg

Devroe pusht voor Braziliaan­se spits

Ook Landry Dimata ziet verhuis naar Astridpark zitten

- Jürgen GERIL

Carlos Eduardo (21) wordt het nieuwe goudhaantj­e in de aanval van Anderlecht. Sportief directeur Luc Devroe maakt grote vorderinge­n in het dossier van de Braziliaan­se spits van Goias en hoopt de miljoenend­eal snel af te ronden. Daarna is Landry Dimata (exOostende) aan de beurt.

Toen deze krant enkele weken geleden de interesse van Anderlecht voor Carlos Eduardo bekendmaak­te, vond paars-wit dat vervelend. Het alarmeerde grote Braziliaan­se clubs als Santos (de club waar onder meer Neymar groot werd, nvdr.), die de (flank)aanvaller ook op hun transferli­jst hadden staan. Toch bleef sportief directeur Luc Devroe naarstig on-

EUPEN

Duitse rechtsback naar Eupen -

De Duitser Julian Schauerte (30) heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Eupen. De rechtsback komt over van Fortuna Düsseldorf waarmee hij dit seizoen kampioen werd in de 2e Bundesliga. Siebe Blondelle verlengt eerstdaags zijn contract bij Eupen.

AA GENT

Strikt Gent nieuwe Mido? -

Egyptische media melden dat de 21-jarige aanvaller Ahmed Mostafa komend seizoen zijn kans waagt bij AA Gent. Petrojet SC, de club waar Mostafa voor uitkwam, bevestigt de definitiev­e overgang van de Egyptische jeugdinter­national naar AA Gent dat in het verleden met Ahmed Hossam en Ahmed Hosny al twee Egyptische spitsen in haar rangen had.

OHL

OHL versterkt zich met Myny -

Olivier Myny verdedigt de komende drie seizoenen de kleuren van derhandele­n met de Braziliaan­se tweedeklas­ser Goias. Zijn club eiste 6 miljoen voor Carlos, maar er is een compromis in de maak door een systeem met bonussen. Devroe hoopt Carlos Eduardo nu snel te presentere­n als aanwinst, want met zijn snelheid, techniek en doelgerich­theid ziet Anderlecht heel veel potentieel in de speler. Bij zijn team Goias draait het ondertusse­n wat minder. De competitie in Brazilië is nog maar net begonnen, maar de ploeg bengelt onderaan en Carlos scoorde slechts twee keer in dertien matchen. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging.

Mogelijk gaat de Braziliaan in het Astridpark een koningskop­pel vormen met Landry Dimata (20), want ook in dat dossier voert Anderlecht de forcing. De jonge Bel- Oud-Heverlee Leuven. De 23-jarige aanvaller komt over van WaaslandBe­veren.

BUITENLAND­S VOETBAL Ibrahimovi­c scoort twee keer maar verliest opnieuw met LA Galaxy -

Zlatan Ibrahimovi­c heeft andermaal zijn neus voor doelpunten getoond in het competitie­duel van LA Galaxy tegen FC Dallas. De Zweedse superster vond twee keer de weg naar de netten maar kon daarmee een nieuwe nederlaag van zijn team niet afwenden.

Everton kiest voor Portugees Silva als nieuwe coach -

De 40-jarige Portugees Marco Silva is de nieuwe coach van Everton. Afgelopen januari moest Silva vertrekken bij Watford, waar hij sinds vorige zomer aan het roer stond. Bij Everton volgt hij Allardyce op.

Chelsea stelt bouw nieuw stadion uit -

Chelsea heeft laten weten de geplande bouw van een nieuw stadion in Londen voorlopig uit te stellen. Volgens de club van Courtois gische spits van Wolfsburg ziet een overgang naar paars-wit best zitten, maar moet nog een gesprek met Jörg Schmadtke – de nieuwe manager van de Wolven – afwachten om definitief zicht te hebben op zijn toekomstpl­annen.

Ook verkopen

Goedkoop zullen die deals niet zijn, zeker niet nu ook de packagedea­l Mbemba-Sels met Newcastle in de pijplijn zit. Devroe moet er ook op letten dat het budget in evenwicht blijft en daarom probeert hij ook spelers te verkopen. Paars-wit kreeg al 7 miljoen van Krasnodar voor Spajic en 2,5 miljoen van Kasimpasa voor Trezeguet, maar ook Dendoncker, Trebel of Teo kunnen straks een pak geld opleveren. en Hazard omwille van het slechte investerin­gsklimaat in Engeland.

Lampard wordt coach bij Derby County -

Frank Lampard heeft een contract voor drie seizoenen onderteken­d als trainer bij Derby County. Voor de 39-jarige Lampard wordt het zijn eerste job als hoofdcoach.

WK 2018

Guerrero mag met Peru toch deelnemen aan WK -

Peru zal op het WK in Rusland kunnen rekenen op de diensten van aanvoerder Paolo Guerrero. De aanvaller dreigde het tornooi te missen door een dopingscho­rsing, maar het Federale Hof van Beroep in Zwitserlan­d besliste om zijn schorsing te bevriezen tot na het WK.

Vormer debuteert bij Nederlands­e nationale ploeg met gelijkspel -

Ruud Vormer mocht in Trnava na rust invallen tijdens de vriendscha­ppelijke interland tegen Slovakije. Vormer kon zijn verdienste­lijke debuut niet opluistere­n met een zege, het werd 1-1.

 ?? Foto AGIF ?? Carlos Eduardo (r) staat ook op het lijstje van de Braziliaan­se topclub Santos.
Foto AGIF Carlos Eduardo (r) staat ook op het lijstje van de Braziliaan­se topclub Santos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium