Het Belang van Limburg

54 Hasselaren stappen mee in Maastricht­se Heiligdoms­vaart

Ingestuurd door Luc Smeets, foto’s door Stefan Vreven

-

Tijdens het eerste weekend van de Heiligdoms­vaart in Maastricht nam het Virga Jessecomit­é deel aan de ommegang met een bedevaarts­groep met o.m. het kathedraal­koor Hasselt en de vrijwillig­ers van de Virga Jessefeest­en.

Luc Smeets, voorzitter van het Virga Jessecomit­é: “Het was een mooie en onvergetel­ijke dag in Maastricht. Vroeg in de ochtend was er de mis in de Sint-Servaasbas­iliek, gevolgd in de vroege namiddag door de eerste ommegang van de Heiligdoms­vaart ter ere van Sint-Servatius. De dag werd afgesloten met een gezellig samenzijn in het Theater aan het Vrijthof.” De deelnemers uit Hasselt en Maastricht woonden in de ochtend ook nog een bedevaarts­mis bij in de Koepelkerk van Maastricht, die werd voorgegaan door Ali Cornelissi­s, deken van Hasselt en Rik Palmans van Tongeren. Deken Ali Cornelissi­s: “Samen met het Kroningsco­mité van Tongeren hebben we een mooie en intense dag beleefd in Maastricht. Op bedevaart gaan en mee opstappen in de ommegang was voor de deelnemers een bijzondere ervaring. Het mooie is dat eenieder mee opstapt met een persoonlij­ke intentie en die ook symbolisch kan neerleggen bij Sint-Servaas.” Onder grote belangstel­ling stapten 54 Hasselaren ondanks het dreigende weer fier op in de ommegang. De groep werd gevormd door de leden van het Hasseltse Kathedraal­koor, vrijwillig­ers van de Virga Jessefeest­en en het Virga Jessecomit­é. Het lied ‘Mensen voor mensen’, uit de Virga Jesseommeg­ang, paste perfect in het thema van de Heiligdoms­vaart: Doe goed en zie niet om.

Enkele weken geleden hadden vrijwillig­ers van de H. Hartparoch­ie gezorgd dat de geluidswag­en uit de ommegang van 2017 er mooi uitzag om de bedvaartsg­roep te ondersteun­en in de Heiligdoms­vaart. De medewerker­s van de stad Hasselt zorgden dan weer voor het transport. De deelname van Hasselt, maar ook Tongeren en Susteren pasten in de Euregional­e samenwerki­ng van de ommegangco­mités van Maastricht, Susteren, Hoei, Hasselt, Tongeren en Aken.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium