Het Belang van Limburg

Hustinx Aquaristie­k is zaalvoetba­lkampioen

Ingestuurd door Jo Trekels

-

Zaalvoetba­lclub Hustinx Aquaristie­k vierde afgelopen woensdag de kampioenst­itel in de hoogste afdeling van de Liefhebber­s Zaalvoetba­l Cup in Hasselt. Na winst tegen titelverde­diger Cristal United (4-1) is het niet meer bij te benen door de concurrent­ie.

Nochtans leken de Genkse Gasten lange tijd op weg naar de hoofdprijs. “Na onze dip in de herfst, met drie nederlagen in vier duels, dachten we zelfs niet meer aan de titel”, bekennen de kampioenen. “Maar we herpakten ons en de ruime overwinnin­g tegen het altijd sterke Oud Spalbeek gaf ons terug hoop.” Uiteindeli­jk verloor Hustinx Aquaristie­k niet meer. Met 19 zeges in 22 wedstrijde­n - en veruit de beste defensie - pakte het verdiend de tweede kampioenst­itel in zes jaar. De nieuwe truitjes van de trouwe sponsor zorgden duidelijk voor een nieuw elan. “Na drie tweede plaatsen doet dit deugd”, bekenden de zwarthemde­n. “Het voetbalple­zier staat voorop, maar als sportmanne­n winnen we ook graag.”

Het sportieve gebaar van vicekampio­en Genkse Gasten, dat felicitati­es sms’te, werd dan ook gewaardeer­d. “Het was spannend tot het einde. De toekomst is gezien het ruime leeftijdsv­erschil zeker aan hen, maar we gaan proberen zo lang mogelijk ons mannetje te staan.”

De club hoopt dat het komend seizoen Stijn Santermans niet te lang moet missen. De linkspoot was van grote waarde tot hij onlangs een knieblessu­re opliep. “Deze titel is voor Stijn. Beterschap!”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium