Het Belang van Limburg

Staatssecr­etaris Demir op werkbezoek bij Voedselban­k Limburg

Ingestuurd door Jos Dessers

-

Op 23 maart vierde Voedselban­k Limburg vzw haar 25-jarig bestaan. Ook staatssecr­etaris Zuhal Demir was uitgenodig­d om deze viering bij te wonen, maar wegens een andere activiteit kon ze niet aanwezig zijn. Ze beloofde echter om een werkbezoek te brengen wat op 23 mei gebeurde.

Bij haar aankomst werden de staatssecr­etaris en een kabinetsme­dewerker verwelkomd door de raad van bestuur. Nadat voorzitter Jos Craemers en gedelegeer­d bestuurder Luc Goossens haar de werking hadden toegelicht, ging het richting opslagplaa­tsen. Het was immers de wens van de staatssecr­etaris om een kijkje op de werkvloer te kunnen nemen en er kennis te maken met de vrijwillig­ers die voor het ophalen, de opslag in het magazijn en in de koelcellen en de uiteindeli­jke verdeling van de etenswaren aan caritatiev­e vereniging­en instaan. Die bezorgen ze dan op hun beurt aan de hulpbehoev­enden.

Dat Voedselban­k Limburg wel degelijk nodig is, wordt bewezen door het gegeven dat ze maandelijk­s meer dan 100 ton voedsel verdeelt en dat de vraag steeds groter wordt. Vermits voedselban­ken nooit etenswaren aankopen, zijn ze afhankelij­k van geschonken etenswaren door de voedingsin­dustrie, de transports­ector, sponsoring, fiscaal aftrekbare giften, steun van serviceclu­bs en inzameling­sacties van levensmidd­elen door vereniging­en. Bovendien werken de 25 vrijwillig­ers volledig kosteloos. Wie op welke wijze dan ook wil steunen, kan contact opnemen met Voedselban­k Limburg waarvan de contactgeg­evens op hun website te vinden zijn.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium