Het Belang van Limburg

“Kwaliteit bij Racing gaf doorslag”

Volgelopen stadion ziet promotiedr­oom Park uiteenspat­ten

- Frederik BAETEN

Park Houthalen moet zijn ambitie om te promoveren naar het nationaal voetbal voor minstens één seizoen opbergen. Park begon voor 1100 toeschouwe­rs met veel goede moed aan de wedstrijd, maar de zege zat er eigenlijk nooit in. Een stug Racing hield na de 0-1 alles potdicht en Park kon zijn offensieve wapens zelden of nooit in stelling brengen. “We hebben verloren van een ploeg met meer kwaliteit”, zei een eerlijke coach Thieu Mertens.

“We hebben een schitteren­d seizoen achter de rug. Enkel de kers op de taart ontbrak vandaag. Ons enthousias­me volstond niet om dit Racing het vuur aan de schenen te leggen. Zij hadden ook meer kwaliteit in de ploeg. En als je die jongens dan ook gediscipli­neerd kan laten voetballen, heb je een sterke ploeg.” Terechte analyse van de coach van Park. Al had het er toch anders kunnen uitzien. Na zeven minuten kon de bal op de stip voor de thuisploeg na een duw van Kerckhofs op D’Arnese. Aanvaller Jan De Man was er niet over te spreken dat ref Theuwissen daar geen strafschop voor floot. De Man: “Daar zag hij toch een duidelijke duw door de vingers. Mits een penalty én doelpunt hadden we ons favoriete spelletje kunnen spelen met dreiging lang de flanken. Dat plan ging spijtig genoeg in rook op.” Park had het lastig tegen de stevige 4-5-1 opstelling van Mechelen. Aan doelkansen kwamen de Mechelaars niet. Maar toen Kerckhofs een corner van Luckermans aan de eerste paal kon binnen knikken was het wel 0-1. Het signaal voor de harde kern van Racing om een eerste rookbommet­je op het veld te droppen. Park was even van slag en bij de tweede Mechelse kans was het bijna opnieuw raak. Met een prachtrefl­ex haalde Jeurgen een bal van Fontaine uit de kruising.

Tandvlees

Die ene kans die de ommekeer moest inleiden voor Park kwam er toch. D’Arnese raakte een keertje voorbij zijn bewaker, maar Vangronsve­ld liet de wenkende kans liggen. Park betaalde de misser cash. Dom balverlies van Labate

HERK FC 5 - FC LILLE 1

en Dondo kon Luckermans in stelling brengen voor de 0-2. Park mag zich zo na een straf seizoen met een slechte start en een nooit geziene remonte opmaken voor een nieuw jaar in eerste provincial­e. Mertens: “We hadden graag willen promoveren, maar het is niet anders. Die gasten zijn enorm diep moeten gaan in de eindronde en hebben boven hun niveau gepresteer­d. Alleen al daarvoor krijgen ze van mij een dikke chapeau. Vandaag was het iets minder, maar mijn ploeg zat op zijn tandvlees. Niettemin, hier stond 1100 man langs het veld. De club heeft vandaag ondanks het verlies toch een mooie zaak gedaan”, besloot Mertens.

Racing-supporter en ex-bondsvoorz­itter De Keersmaeck­er woont wedstrijd bij -

Geen noemenswaa­rdige incidenten voor en tijdens de wedstrijd. Er werden enkel een paar rookbommet­jes gegooid bij de goals. Na de wedstrijd stormden de fans van Racing Mechelen het veld op om de zege te vieren. Toen de Mechelaars in de buurt van de thuisfans kwamen werd het even onrustig maar veel gebeurde er niet. De wedstrijd werd bijgewoond door Racing-supporter François De Keersmaeck­er. De thuisploeg startte scherp maar uitlopen lukte niet meteen. Aan de overzijde viel wel de aansluitin­gstreffer. Op slag van rust kwam de verdiende derde treffer. Na de pauze kon ook de afscheidne­mende Willems zijn goaltjes meepikken.

HERK FC: Abrams, Theunissen, Quintiens (77’ Matthijs), Maesen, Fory, Agounad (60’ Arsanukaev), Verniijns, Stokmans, Bertels, Stoffelen, Willems (79’ Knaepen).

FC LILLE: Govaerts, Raeymaeker­s, Petersen, Kocak, Van Leuven (70’ Verhulst), Delen, Swerts, Mertens (46’ Arnauw), Van Beers (46’ Pols), D’Huyvetter, Gerritsen.

DOELPUNTEN: 5’ Stoffelen 1-0, 12’ Stoffelen 2-0, 27’ Delen 2-1, 45’ Stokmans 3-1, 71’ Willems 4-1, 76’ Willems 5-1.

GELE KAARTEN: Gerritsen. SCHEIDSREC­HTER: Clerkx. TOESCHOUWE­RS: 110.

We hadden graag willen promoveren, maar het is niet anders. Die gasten zijn enorm diep moeten gaan in de eindronde en hebben boven hun niveau gepresteer­d

Thieu MERTENS

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Park Houthalen blijft achter met een kater. Het contrast met de uitzinnige vreugde bij Racing Mechelen is groot.
Foto JEFFREY GAENS Park Houthalen blijft achter met een kater. Het contrast met de uitzinnige vreugde bij Racing Mechelen is groot.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium