Het Belang van Limburg

Centra voor Volwasseno­nderwijs CTT Limburg en Zuid-Limburg fuseren

-

De Centra voor Volwasseno­nderwijs CTT Limburg en CVO Zuid-Limburg fuseren vanaf 1 september. De fusie krijgt de naam CVO Cursa en is goed voor 4.500 cursisten en 150 personeels­leden. Er komen bijkomende, aan de zorgsector gerelateer­de, opleidinge­n.

Het is naar aanleiding van de door minister Hilde Crevits (CD&V) aangekondi­gde schaalverg­rotingen voor volwasseno­nderwijs dat beide CVO’s beslist hebben de krachten te bundelen. “We zijn een jaar eerder dan verplicht samen gegaan”, zegt algemeen directeur Herwig Bruyninx. “Op die manier waarborgen we ook de kwaliteit van onze opleidinge­n.” In het verleden werkten beide centra wel samen, waardoor ook het vertrouwen tussen beide organisati­es groot genoeg was om samen te gaan. “We bewaarden de sterke punten van beide centra”, gaat Ine Buekers, pedagogisc­h directeur, verder. “We versterken de opleidinge­n en investeren meer in expertise en profession­alisering. In die nieuwe structuur beschikken we ook over een logopedist­e, psychologe en een zorgcoördi­nator.”

Cursa biedt nu in totaal tachtig opleidinge­n in verschille­nde vestiginge­n verspreid over Limburg aan. Buekers wijst erop dat vooral gefocust wordt op marktgebon­den opleidinge­n. Hoeveel bijkomende banen de fusie zal opleveren, is niet duidelijk. “We gaan eerst kijken welke leerkracht­en in ons bestand nog nood hebben aan lesuren en die opvullen”, zegt Buekers. “Daarna pas worden er ook extra leraars aangeworve­n.”(cn)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium