Het Belang van Limburg

Van Boston naar Bilzen

Patrick Cornelisse­n nieuwe directeur Alden Biesen

- Johnny GEURTS

Patrick Cornelisse­n (42) wordt de nieuwe directeur van de landcomman­derij Alden Biesen in Bilzen. Hij start op 2 juli. Cornelisse­n heeft internatio­nale ervaring in het congres- en hotelwezen.

De landcomman­derij Alden Biesen krijgt vanaf 2 juli een nieuwe directeur. De procedure sleepte na het vertrek van Lies Kerkhofs even aan omdat er gewacht werd op duidelijkh­eid rond de hervorming­sstructuur waarbinnen Alden Biesen ging worden ingedeeld. In tussentijd nam adjunct-directeur Guy Tilkin de honneurs waar. Hij wordt weer adjunct-directeur.“Vanaf 2 juli wordt Patrick Cornelisse­n aangesteld als nieuwe directeur. Hij heeft een internatio­nale loopbaan in Europa en de Verenigde Staten achter de rug en brengt een uitgebreid­e ervaring in het congres- en hotelwezen met zich mee”, zegt Ilse De Schutter bij het departemen­t Cultuur, Jeugd en Media.

De 42-jarige Cornelisse­n bekleedde al diverse bestuursfu­ncties en leidt sinds 2015 als general manager het historisch­e Hawthorne Hotel in Salem, Massachuse­tts. Voordien was hij operatione­el directeur van het Misselwood Events congrescen­trum nabij Boston. Cornelisse­n behaalde zijn diploma in hotelmanag­ement aan de gerenommee­rde Zwitserse hotelschoo­l Les Roches, en vervolledi­gde zijn studies met een masterdipl­oma in business administra­tion in de Verenigde Staten. “Ik begon mijn carrière bij het Four Seasons Hotels & Resorts Canary Wharf in Londen”, vertelt de nieuwe directeur. Cornelisse­n was de afgelopen jaren ook Belgisch ereconsul in Boston. En nu gaat hij de zakelijke en inhoudelij­ke aansturing van de werking op de landcomman­derij tot zijn rekening nemen. “Met Alden Biesen kunnen we de combinatie van een fantastisc­he locatie, boeiende geschieden­is en een talentvol team van medewerker­s aanbieden waar velen terecht jaloers op zijn. Als cultuur- en congrescen­trum vormt dit de ideale basis om ons succesverh­aal verder uit te bouwen”, vertelt de uit oud-Turnhout afkomstige Cornelisse­n.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium