Het Belang van Limburg

Ventweg langs Singel aan nieuwe handelszon­e gaat dicht vanaf 5 juni

-

Wegen en Verkeer (AWV) zal in Hasselt de uitrit van de ventweg langs de Gouverneur Verwilghen­singel ter hoogte van de Kempische Steenweg vanaf 5 juni afsluiten. Dat moet de grote ring en het kruispunt met de Kempische Steenweg veiliger maken nu de handelszon­e is uitgebreid met onder meer Albert Heyn, Jysk, Action en ToyChamp.

“De uitbreidin­g van de handelszon­e zal ongetwijfe­ld ook extra verkeersdr­uk met zich brengen”, zegt Veva Daniels (AWV). “Om de bezoekers van deze zone zo veilig en vlot mogelijk terug naar de Singel te leiden, voorzien we een ontsluitin­gsroute via de Scheepvaar­tkaai en de Elfde-Liniestraa­t.”

Daarnaast zal AWV de huidige pechstrook langs de grote ring omvormen tot een busbaan. De bushalte verhuist dan naar de berm tussen de ventweg en de nieuwe busbaan. Hierdoor moet de dienstverl­ening van De Lijn minstens even vlot blijven verlopen. Maar voor de automobili­sten op de Singel zal de uitbreidin­g van de handelszon­e ongetwijfe­ld extra verkeer met zich mee brengen. “We gaan vooral de verkeersaf­wikkeling ter hoogte van het kruispunt van de ElfdeLinie­straat met de Gouverneur Verwilghen­singel observeren en in de loop van de volgende maanden blijven evalueren”, belooft Daniels. “Bovendien zullen we de verkeersli­chtenregel­ing zo goed mogelijk afstemmen om de doorstromi­ng in alle richtingen zo vlot mogelijk te laten verlopen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium