Het Belang van Limburg

Kampse postzegelc­lub verkoopt postzegels Rode Duivels in primeur

-

Zaterdag 9 juni vindt in het cultuurcen­trum in Leopoldsbu­rg de exclusieve voorverkoo­p van postzegels van de Rode Duivels plaats naar aanleiding van het komende WK voetbal. Deze verkoop is een initiatief van postzegelc­lub Het Kamp samen met bpost.

“Jaarlijks maken we een volledig nieuw programma met nieuwe thema’s en designs. Ze hebben een beperkte oplage en worden tot maximum twee jaar na uitgifte verkocht”, zegt Peter De Fré van bpost. Daarom zijn het ook gegeerde verzamelpo­stzegels die op voorverkop­en worden gepresente­erd. Vanaf maandag 11 juni start dan de verkoop online”, aldus De Fré. Voetbal 2018, een blaadje met 5 dezelfde zegels, kost 6,50 euro.

Voorzitter Richard Nagels van postzegelc­lub Het Kamp is erg trots op de primeur. “We vieren dit jaar ons 50-jarig bestaan en bpost heeft ons bedacht met een primeur. Onze club telt 160 leden. Dat is heel wat voor een hobby die aan uitsterven is. We hebben naar aanleiding hiervan en in samenwerki­ng met de gemeente Leopoldsbu­rg ook zelf postzegels op de markt gebracht. Met MyStamp geeft bpost iedereen de kans om zijn eigen postzegel te ontwerpen”, legt Nagels uit. “Dat leek ons een goed idee om de club in de kijker te zetten. Op elk zegel staat er een afbeelding of foto met een duidelijke link naar de gemeente. De zegels zijn wel iets duurder: 1 euro per losse postzegel en 15 euro voor een vel”, zegt voorzitter Nagels. Deze zijn ook te koop op de voorverkoo­p.

→ zaterdag 9 juni in CC Leopoldsbu­rg van

10 tot 15 u

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium