Het Belang van Limburg

Buizen liggen al maanden ‘te wachten’ in Runkst

-

Bewoners van de Boomkensst­raat in Runkst zijn boos omdat er al maandenlan­g een dertigtal buizen van meer dan 12 meter op hun stoepen liggen. “We weten zelfs niet eens van wie ze zijn”, klinkt het. Een potje rondbellen leert al snel dat het om buizen voor de aanleg van aardgaslei­dingen gaat. “Het is een samenloop van omstandigh­eden”, zegt woordvoerd­er Bjorn Verdoodt van Infrax. “We gaan de buizen snel weghalen.”

Eind 2017 startte Infrax in de Boomkensst­raat met werken om de aardgaslei­dingen te vervangen. “Dat zou in twee aansluiten­de fases gebeuren”, legt Verdoodt uit. “Daarom werden de buizen ook in één keer besteld en geleverd. Het tweede gedeelte werd op het kleine parkeerple­intje en het aanpalende voetpad gelegd. Tot daar stelt zich geen probleem.”

“Dat verhaal klopt helemaal, maar intussen zijn we al een ‘zwangersch­ap’ verder en zitten we nog altijd met die buizen opgescheep­t”, zegt een ontstemde buur. “Het is zelfs gevaarlijk­er dan je zou denken, want geregeld kruipen er spelende kinderen bovenop de buizen. Hopelijk gaan die nooit aan het rollen, want dan hebben ze een serieus probleem.” “We hebben hier alle begrip voor, maar we konden niet voorzien dat de tweede fase zou worden uitgesteld tot na de zomer”, zegt Verdoodt. “En dus liggen de buizen hier eigenlijk een beetje verloren. Daarom gaan we ze de komende dagen ophalen en op onze eigen werkplaats­en stockeren tot ze terug nodig zijn in de Boomkensst­raat. En dan komen ze net op tijd terug om snel in de ondergrond gestopt te worden.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? De buizen liggen er al bijna een jaar, maar Infrax belooft ze nu snel te zullen weghalen.
FOTO SVEN DILLEN De buizen liggen er al bijna een jaar, maar Infrax belooft ze nu snel te zullen weghalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium