Het Belang van Limburg

“Als de stad hier niets plant, doen we het wel zelf”

-

Winnende nummers:

3 - 7 - 11 - 17 - 20 - 23 - 25 - 28 - 33 36 - 37 - 39 - 40 - 41 - 47 - 60 - 62 - 63 67 - 69

Winnende nummers: 7 - 4 - 4

De buren van het pleintje achter het omstreden standbeeld van Leopold II op het Kolonel Dusartplei­n zijn boos omdat de beloofde beplanting uitblijft. “Dit dossier loopt al 5 jaar”, vertellen buurtbewon­ers Vera Briers, Jos Deweyer en Rosette Verlaak. “We hebben mooie plannen gezien, maar daar blijft het bij.” Schepen Valerie Del Re (sp.a) geeft de buren gelijk: “Ik heb onze diensten aangemaand hier spoed achter te zetten. Nog voor de zomervakan­tie moet dat parkje helemaal bebloemd en in orde zijn.”

“We zitten hier bijna dagelijks samen. Vorig jaar hebben we een eerste keer zelf plantjes rond een boom geplant, waar we toen een kapelletje in hebben gehangen. In de aanpalende boom hangt een voederhuis­je voor vogeltjes”, zeggen de buren. “Toen Q-park de Dusartpark­ing overnam, werden hier nieuwe lichtrecla­mes aan de inrit geplaatst. Daarvoor moest een stukje van onze helemaal volgroeide haag weg. Die zouden ze vervangen, maar er kwamen schabouwel­ijke plantjes te staan. Aan de stad hadden we lange banken gevraagd, omdat we graag samen zitten met de hele buurt. Plots werden banken en tafels geleverd, maar in twee delen die dan ook niet eens naast elkaar geplaatst werden. En we zijn maanden geleden uitgenodig­d voor een gesprek waar we een plan konden inkijken dat de groenarchi­tecten hadden getekend voor de zone tussen de Groene Boulevard, de Congostraa­t en het Dusartstra­atje. Twee uur lang kregen we een omstandige uitleg, maar helaas bleef het daar bij. En dus zijn we maar weer zelf zonnebloem­plantjes en stokrozen gaan halen.”

Snel

“Dit kan gewoon niet, het duurt allemaal veel te lang”, vindt ook groenschep­en Del Re. “Ik heb de plannen opgevraagd. Daarna kan het snel vooruitgaa­n. Ook de banken gaan we samen zetten, zoals de buren dat vragen. Zij barbecueen er geregeld en dat buurtleven moeten we absoluut toejuichen. Daarom ben ik een beetje beschaamd en boos dat dit dossiertje is blijven liggen. Ik beloof dan ook dat dit parkje tegen de zomervakan­tie aangepakt en klaar zal zijn. Ook voorzien we in een bijkomende afvalbakje. Dit pleintje is een uithangbor­d voor de hele stad, want dagelijks passeren hier duizenden mensen. En de buurt leeft, dat moeten we zeker koesteren.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Het beloofde groen op het pleintje blijft uit. Daarom gingen buurtbewon­ers gisteren dan maar zelf aan de slag.
FOTO SERGE MINTEN Het beloofde groen op het pleintje blijft uit. Daarom gingen buurtbewon­ers gisteren dan maar zelf aan de slag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium