Het Belang van Limburg

Luikse lieveling blijft tot 2021

Standard licht aankoopopt­ie op MEHDI CARCELA

- Sven CLAES

Standard licht de optie tot koop in het huurcontra­ct van Mehdi Carcela. De club neemt hem over van het Spaanse Granada voor zo’n 2,5 miljoen euro. De 28-jarige Marokkaans­e aanvaller ligt nu tot 2021 onder contract aan de boorden van de Maas. “Iedereen is een supporter van Carcela”, verwoordt clubicoon Wilfried Van Moer de stem van het Luikse publiek.

Eind januari strikten de Rouches op de valreep nog Carcela, die op een dood spoor zat bij Granada, om de ambitie voor play-off 1 kracht bij te zetten. De rest is intussen geschieden­is. De Luikse club won half maart ten koste van KRC Genk de Belgische beker en kwalificee­rde zich met 21 op 30 in play-off 1 voor een plek in de voorronde van de Champions League. De Marokkaans­e draaischij­f was in die zes maanden goed voor vijf doelpunten en tien assists. Derde keer Standard, goede keer.

Klasbak Carcela

Le nouveau Standard est arrivé. Ricardo Sa Pinto had na de laatste play-offwedstri­jd zijn truweel nog niet neergelegd of bouwmeeste­r Michel Preud’homme verscheen al op het Luikse toneel. De Brugse kampioenen­maker zwaait vanaf volgend seizoen de plak op Sclessin. Het fundament van (nieuw?) succes is intussen gelegd door het verlengd verblijf van Carcela. “Iedereen had dit nieuws, dat al een tijdje te horen was in de wandelgang­en, verwacht”, reageert onze huisanalis­t Wilfried Van Moer. “Het staat buiten discussie dat dit niet alleen een positieve zaak is voor Standard, maar voor het hele Belgisch voetbal. Hij heeft Standard toch naar een hoger niveau getild. De laatste zes maanden was hij een absolute smaakmaker, ook voor fans van andere clubs. We hebben te weinig ‘klasbakken’ van zijn niveau in België. Je kan er met moeite vijf opsommen waarvoor je écht naar een stadion komt. Ik ben dan ook een supporter van Carcela.”

Edmilson

Voorzitter Bruno Venanzi wrijft zich in de handen. Het Luikse bestuur stuurt zo een duidelijk signaal uit naar zijn ploegmaats om volgend seizoen verder te bouwen op het fundament van Sa Pinto. Ook Junior Edmilson is gegeerd door buitenland­se clubs en wordt weggelokt met betere financiële voorwaarde­n. “Indirect is het blijven van Carcela een goed signaal voor andere spelers, die twijfelen of hun toekomst nog in Luik zal liggen. Carcela geeft een duidelijke meerwaarde aan

de ploeg, dus natuurlijk wordt dit positief onthaald in de kleedkamer.”

Vrije rol

Carcela vertoeft intussen in het Zwitserse Genève, waar hij zich met Marokko voorbereid­t op het WK in Rusland tegen Oekraïne. “Ik hoop voor hem dat het na een geslaagd seizoen ook nog een geslaagde zomer wordt. Standard zal er alleen maar de vruchten van plukken als zo iemand zich kan tonen op het allerhoogs­te niveau”, aldus het Luikse clubicoon. “Als ik Preud’homme nog één advies mag geven: geef hem een vrije rol zoals onder zijn voorganger, waarbij iedereen ten dienste stond van Carcela.”

 ??  ??
 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Sinds zijn terugkeer naar Sclessin is Mehdi Carcela goed voor vijf doelpunten en tien assists.
Foto PHOTO NEWS Sinds zijn terugkeer naar Sclessin is Mehdi Carcela goed voor vijf doelpunten en tien assists.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium