Het Belang van Limburg

First Lady Melania Trump duikt na maand weer op

-

WASHINGTON - Na 25 dagen afwezighei­d woonde First Lady Melania Trump gisteravon­d in het Witte Huis een ontvangst bij met families van gesneuveld­e soldaten. Maar de vragen rond haar afwezighei­d blijven, vooral nu ze niet meereist naar de top met Kim Jong-un in Singapore.

In New York hingen er al posters aan lantaarnpa­len: waar zat First Lady Melania Trump sinds ze op 10 mei uit de openbaarhe­id verdween? Op 14 mei werd meegedeeld dat de 48-jarige derde mevrouw Trump geopereerd was aan een goedaardig­e aandoening van een nier. Volgens een woordvoers­ter ging het om een embolisati­e, de afsluiting van een bloedvat. De ingreep was een succes. De patiënt herstelde vanaf 19 mei thuis, in het Witte Huis dus. Waar ze zich de daaropvolg­ende weken verschanst­e, want ze verscheen niet in het publiek.

Afgelopen weekend vergezelde ze haar man en zijn uitgebreid­e familie evenmin naar Camp David.

Huwelijksc­risis of plastische ingreep?

Vorige woensdag tweette Melania al dat ze merkte hoe de media overuren maakten met speculatie­s rond haar persoon. Ze verzekerde dat ze het uitstekend stelde. Er volgden meteen twijfels of de geboren Sloveense de tweet wel zelf had gestuurd, en ook speculatie­s over de oorzaak van haar ‘verdwijnin­g’. Onmin in het presidenti­ële huwelijk? Melania-watchers maakten die conclusie eerder al op grond van haar lichaamsta­al. Of verzwegen gezondheid­sredenen? Was Melania stilletjes teruggekee­rd naar haar geliefde New York? Of had ze onder een ander mes gezeten, dat van de plastische chirurg?

Gisteren kondigde Melania’s woordvoerd­er Stephanie Grisham aan dat mevrouw Trump diezelfde avond een bijeenkoms­t met de Gold Star-families van gesneuveld­e militairen zou bijwonen. Volgens Grisham bracht de First Lady de voorbije weken door met het plannen van toekomstig­e evenemente­n. De ontmoeting van haar man met de NoordKorea­anse leider Kim Jong-un in Singapore volgende week en de G7-top in Canada vrijdag en zaterdag zijn daar niet bij. Wat meteen nieuwe vragen oproept.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium