Het Belang van Limburg

Jos Daerden terug in politiek

- Johnny GEURTS

De lijst van ‘Beter Bilzen’, de verruiming­spartij van Open Vld Bilzen, maakte gisteren bekend dat ze de assistent-trainer van KRC-Genk, Jos Daerden, heeft binnengeha­ald. “Uiteraard zijn we verheugd een boegbeeld als Jos Daerden te mogen verwelkome­n in ons team. Hij is de perfecte verpersoon­lijking van wat wij met Beter Bilzen willen uitdragen”, stelt kandidaat-burgemeest­er Bruno Steegen.

Jos Daerden (63) maakte furore als profvoetba­ller en ging na zijn voetbalcar­rière aan de slag als coach. De voormalige libero, die onder ander zijn sporen verdiende bij SK Tongeren, Club Luik, Roda JC en Germinal Ekeren, werd vanaf zijn 38ste de tactische sterke trainer van ploegen als SK Beveren, Lierse en het Oekraïense Metalburg Donetsk. Grote sier maakte hij echter bij KRC Genk, waar Daerden momenteel opnieuw aan de slag is als assistentt­rainer.

Dat Daerden nu de kaart van de lokale politiek trekt, is niet nieuw. “Toen ik nog in Tongeren woonde, kwam ik ook al op op de lijst van Patrick Dewael. Politiek heeft me altijd geprikkeld”, aldus de sportman, die sinds 2010 met zijn Russische echtgenote Anja Safina en dochter Nastiya in Martenslin­de woont. “Bilzen is een prachtige stad. Ik ga met een frisse blik naar de noden en behoeften van mijn stad kijken en me hier voor de volle honderd procent inzetten. Het gaat goed in Bilzen, maar net zoals in de sport, kijk maar naar KRC, is het werk nooit af en kan het altijd beter. Ik streef in de politiek naar realiseerb­are doelstelli­ngen. Het is belangrijk de vinger aan de pols te houden.”

Ambitie

Jos heeft twee zonen, Koen en Bart. “Ik heb ook vijf kleinkinde­ren, allemaal jongens. Drie van hen spelen trouwens voetbal in Bilzen.” Of hij de ambitie heeft om schepen te worden? “Mijn politiek engagement is enorm groot. Ik blijf in de eerste plaats voetbalcoa­ch, maar dat is perfect combineerb­aar met mijn politieke ambitie.”

Dat Daerden kandidaat is op de lijst van Beter Bilzen, de verruiming­soperatie van Open Vld in Bilzen, is voor kandidaat-burgemeest­er Bruno Steegen (51) een opsteker. “‘Jos is iemand met ambitie, op en naast het veld, iemand met een positieve ingesteldh­eid en altijd gedreven waar hij ook voor gaat. De perfecte verpersoon­lijking dus van wat wij met Beter Bilzen willen uitdragen. Ook wij durven uitkomen voor onze ambitie om onze stad nóg beter te maken en brengen dit op een positieve manier. We hadden al een topploeg, maar dankzij het engagement en de ervaring van Jos worden we alleen maar sterker’, aldus lijsttrekk­er Steegen.

 ?? FOTO HBVL ?? Jos Daerden en Bruno Steegen: “Jos is de perfecte verpersoon­lijking van Beter Bilzen: positief ingesteld en altijd gedreven.”
FOTO HBVL Jos Daerden en Bruno Steegen: “Jos is de perfecte verpersoon­lijking van Beter Bilzen: positief ingesteld en altijd gedreven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium