Het Belang van Limburg

‘Liefde voor Muziek’ is goed voor goud

-

De laatste aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ was niet alleen qua kijkcijfer­s een schot in de roos. Ook de cd met de muziek van het VTM-programma ging massaal over de toonbank. Zo massaal zelfs dat er een gouden plaat in zat. Die werd gisteravon­d overhandig­d aan de artiesten die de laatste aflevering bekeken in aanwezighe­id van de het team van Zodiak Belgium, dat het succesprog­ramma maakte.

Twaalf jaar na het eindigen van de kijkcijfer­hit ‘Baantjer’, keert de reeks terug op het scherm. Het gaat echter om een prequel, met een jongere acteur in de hoofdrol.

Een succesvoll­e detectives­erie vervolgen met een prequel, het is hetzelfde succesrece­pt dat in het buitenland gebruikt werd met ‘Inspector Morse’ en opvolger ‘Endeavour’. Acteur Waldemar Torenstra (44), een bekende naam in Nederland, is gevraagd om gestalte te geven aan inspecteur De Cock. Als politiepar­tner krijgt hij Tygo Gernandt aan zijn zijde.

De opnames gaan in september van start, en de tvuitzendi­ngen worden voorafgega­an door een speelfilm die midden 2019 in de zalen komt. De film gaat terug naar het Amsterdam van de jaren tachtig en begint op het moment dat Jurriaan ‘Jurre’ De Cock net rechercheu­r is geworden. De Cock zal zich buigen over een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van koningin Beatrix.

Of de tv-reeks ook op Eén te zien is zoals de reeks ‘Baan-

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ??
FOTO JOREN DE WEERDT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium