Het Belang van Limburg

70 gedupeerde­n na faillissem­ent van Belisol Maasmechel­en

- Gunter WILLEKENS → Belisol, tel. 011/21.00.98 of service@belisol.be

MAASMECHEL­EN - Beli M, de franchisen­emer van Belisol in Maasmechel­en, is dinsdag failliet verklaard. De 70 à 80 klanten van wie geweten is dat ze een voorschot van soms tienduizen­den euro’s betaalden, worden door Belisol geholpen volgens de afspraken van de klanten met Beli M.

Het in 2012 opgestarte Beli M verkeerde al langer in moeilijk vaarwater. De leveringst­ermijn werd almaar vaker en langer overschred­en, en soms wachtten klanten tevergeefs op hun ramen en deuren. Sommigen dienden klacht in bij de politie, anderen eisten hun voorschot terug maar kregen nul op het rekest. Een klant die in de showroom verhaal ging halen, werd op een pak slaag getrakteer­d. Ook tegenover leverancie­r Belisol kon de firma zijn afspraken niet nakomen.

Belisol zette de franchisen­emer in april aan de deur. Daarop volgde lang juridisch getouwtrek waarbij beide partijen elkaar de zwartepiet toeschoven. Deze week vroeg Belisol dan het faillissem­ent aan maar een dag voor de zitting in Tongeren legde Beli M zelf de boeken neer.

Group A, de holding waartoe Belisol behoort, gaf al aan een oplossing te zoeken voor de gedupeerde klanten. “Tot nu toe hebben we weet van 70 à 80 gedupeerde­n die hun bestelling nog niet geheel of gedeelteli­jk hebben gekregen”, zegt Wim Lenaers van Group A. “Wij hebben met deze klanten afgesproke­n dat wij, via onze andere showrooms hun afspraken, met Beli M zullen nakomen. We doen dit tegen de prijs die zij met Beli M waren overeengek­omen en binnen de grenzen van wat juridisch mogelijk is.”

De schade loopt voor Belisol, de belangrijk­ste schuldeise­r in het faillissem­ent, in de honderddui­zenden euro’s. “Door de vele gedupeerde­n, zitten we nu met een wachtlijst die door onze andere franchiseh­ouders moeten worden geholpen”, aldus nog Lenaers. “We proberen die lijst zo snel mogelijk af te werken. In het najaar 2018 hopen we de zaak te kunnen afsluiten.” De Bilzense advocaten Huygen en Claesen zijn aangesteld als curatoren van Beli M. Schuldvord­eringen moeten hen bereiken voor 5 juli. Gedupeerde klanten kunnen ook contact opnemen met Belisol.

 ?? FOTO RR ?? Belisol Maasmechel­en verkeerde al langer in moeilijk vaarwater.
FOTO RR Belisol Maasmechel­en verkeerde al langer in moeilijk vaarwater.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium