Het Belang van Limburg

“Nog een vraag over crashes en ik deel kopstoot uit”

MAX VERSTAPPEN IS VRAGEN OVER ZIJN CRASHES BEU

- Marc CORNELISSE­N

Max Verstappen is het beu. Geen enkel van zijn zes raceweeken­ds is dit seizoen rimpelloos verlopen en twee keer gooide hij een potentiële overwinnin­g weg. Logisch dat daar vragen bij gesteld worden, maar de Maaseikena­ar lust ze niet meer. “Nog een paar van die vragen en ik deel iemand een kopstoot uit”, dreigde hij gisteren op een persconfer­entie.

De crash in Monaco zindert nog na, overal waar Max Verstappen opduikt. In de laatste minuten van de vrije trainingen zette hij zijn Red Bull-Renault in de vangrails. De wagen raakte niet klaar voor de kwalificat­ies en daarmee waren zijn zegekansen om zeep. Weg was de quasi zekere dubbelslag voor zijn team. Verstappen reed nog van de laatste naar de negende plaats, goed voor twee puntjes. Voorzichti­gheidshalv­e begon de moderator daar eerst over. “Op zondag had ik een leuke race”, antwoordde Verstappen, die in de officiële persconfer­entie van de FIA naast Stoffel Vandoorne zat. “Ik had een goed gevecht met Stoffel, die me niet veel ruimte gaf. Dat was goed racen. Uiteindeli­jk raakte ik nog in de punten. Een goede zondag.” Onvermijde­lijk ging het daarna over wat er dit jaar allemaal fout gelopen is. Teambaas Christian Horner zei na de race in Monaco dat het tijd is dat Verstappen zijn aanpak verandert. “Wat betekent dat dan?” was de vraag. Verstappen: “Ik ben die opmerkinge­n moe. Ik zal mijn aanpak nooit veranderen, want die heeft me gebracht tot waar ik nu sta. Vlak na de race is geen goed moment om te praten. Iedereen heeft er zijn eigen commentare­n, maar ik luister daar niet naar, ik doe mijn eigen ding. Ja, de start van mijn seizoen was niet goed. Het ging niet zoals ik het wou en ik heb fouten gemaakt, meer bepaald in China en in Monaco. Maar het heeft geen zin om daarover te blijven praten. Dat ben ik echt beu. Zijn er echt geen betere vragen te stellen dan over het voorbije weekend? Ik focus op wat voor me ligt. Wat telt is dat de snelheid er altijd was, elk weekend opnieuw. Het zou een veel groter probleem zijn als ik te traag was, maar dat is niet het geval.”

Even later klopte een Britse journalist toch weer op dezelfde nagel: “Waarom had je zoveel incidenten?”

Verstappen: “Dat weet ik niet. En zoals ik al zei: ik word die vragen beu. Als er nog een paar komen, ga ik iemand een kopstoot uitdelen.”

Waarop een andere Brit: “Op het gevaar af een kopstoot te incasseren: kan je uitleggen waarom je zoveel incidenten had? Want het zijn er meer dan voorheen in je carrière. Dat is toch een terechte vraag?”

Verstappen: “Dat denk ik niet. Er waren er twee die mijn schuld waren, maar in Monaco in 2016 had ik er drie in één weekend. Het is niet zo dramatisch als sommigen het laten uitschijne­n. Ik heb natuurlijk niet de punten gescoord die ik had moeten scoren, maar dat is niet alleen mijn schuld. Het had beter gekund, maar iedereen maakt er zo’n drama van.”

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP
 ?? FOTO AFP ?? Max Verstappen: “Mijn seizoen is niet zo dramatisch als het wordt voorgestel­d.”
FOTO AFP Max Verstappen: “Mijn seizoen is niet zo dramatisch als het wordt voorgestel­d.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium