Het Belang van Limburg

Benoot sluipt geruisloos top tien binnen

-

Tiesj Benoot is geruisloos aan zijn opmars bezig: zondag 59ste, maandag 29ste, dinsdag 27ste, woensdag al dertiende en sinds de eerste Alpenetapp­e van gisteren prijkt hij op een achtste plaats, op 1’13” van nieuwe leider Gianni Moscon. “Ik voel me goed”, zegt Benoot. “Al was die laatste versnellin­g van Dan Martin er wel te veel aan.”

“Het was een rare dag. Na twee uur hadden we bijna honderd kilometer gereden en toch werd er niet gekoerst op die Mont Noir. Heel het peloton heeft precies schrik voor wat nog volgt. Bij mij valt het mee, ik heb er nog een goed oog in. Al zal ik tegen de Tour nog beter worden. Het is nu ook duidelijk geworden dat Geraint Thomas in deze Dauphiné de kopman is van Sky. Toch is het vooral Bardet die me een supergoede indruk geeft.”

VANDAAG:

Cavendish rijdt Ronde van Slovenië -

Mark Cavendish gaat zich voor het derde opeenvolge­nde jaar via de Ronde van Slovenië (13-17 juni) voorbereid­en op de Tour de France. Voor Le Grand Depart rijdt hij ook nog de Adriatica Ionica Race in Italië (20-24 juni).

BASKETBAL

Titel binnen handbereik voor Warriors -

Golden State Warriors heeft een tweede NBA-titel op rij, de derde in vier jaar, in het vizier. De club uit Californië won in Cleveland met 102-110 van de Cavs en heeft dus een 0-3-bonus beet. Winst komende nacht in Cleveland en de titel is een feit.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium