Het Belang van Limburg

Wie wint het gala?

Vanavond verkiezing beste speler en speelster

- Ivo KWANTEN

Vanavond worden op Stayen in Sint-Truiden de laatste trofeeën van het handbalsei­zoen 2017-18 uitgereikt. Op het Gala van Speler en Speelster van het Jaar worden immers de opvolgers van Arber Qerimi en Nele Anthonisse­n, de laureaten van vorig seizoen, bekendgema­akt.

“De winnaar wordt bepaald aan de hand van twee stemrondes”, benadrukt communicat­ieverantwo­ordelijke Eric Dupain van de Vlaamse handbalver­eniging. “Twee stemrondes, om de spanning op het gala enerzijds op te voeren, maar anderzijds ook om spelers en speelsters die bijvoorbee­ld een sterke eerste competitie­ronde spelen ook kansen te geven. Houden we het op één stemronde, dan ligt het bijna voor de hand dat de spelers en speelsters die sterke play-offs spelen met de prijzen aan de haal gaan.”

De eerste stemronde wordt gehouden in de maand januari, de tweede ronde is voor de maand mei. Dupain: “Alle spelers en speelsters die actief zijn in de BeNeleague, in eerste en tweede nationale, alsook de trainers mogen hun stem uitbrengen.” Maar het gaat niet alleen om de beste speler en speelster ook de beste doelman, doelvrouw, ligaspeler en -speelster, coaches (mannen en vrouwen), scheidsrec­htersduo en beloftenko­ppel worden in de bloemetjes gezet.

“Een kwestie van het seizoen in stijl af te sluiten”, aldus Dupain. “Vorig seizoen kwamen zo’n 350 handballie­fhebbers op de eerste editie van het gala af. Vanavond hopen we dat het er nog meer zijn.”

 ?? FOTO DD ?? Bocholt kroonde zich vorig weekend tot kampioen. Heeft Achilles ook de beste speler in zijn rangen?
FOTO DD Bocholt kroonde zich vorig weekend tot kampioen. Heeft Achilles ook de beste speler in zijn rangen?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium