Het Belang van Limburg

Fietspad Herestraat nog voor bouwverlof klaar

-

Het gemeentebe­stuur van Kortessem zal volgende week extra drainage laten aanleggen langs de Herestraat in Vliermaalr­oot. Hierdoor zou de stabilitei­t van de ondergrond moeten verbeteren, zodat het fietspad nog voor het bouwverlof kan worden aangelegd. De bewoners krijgen nog een brief hierover met meer informatie.

Vorige week werd duidelijk waarom de wegenwerke­n in de Herestraat in Vliermaalr­oot maanden vertraging hadden opgelopen. Omdat de ondergrond door water onvoldoend­e stabiel was, konden de fietspaden niet aangelegd worden. Na werfoverle­g is donderdag beslist om over de volledige lengte van de straat aan beide zijden een extra drainage aan te leggen. De reeds aangelegde steenslag zal afgeschraa­pt worden. Na de aanleg van de drainage komt er een extra onderlaag van 20 centimeter die de stabilitei­t van de ondergrond moet garanderen. De werken starten volgende week en zullen twee weken duren. Als de stabilitei­t van de ondergrond daarna positief is, kunnen de fietspaden dan nog voor het bouwverlof aangelegd worden.

Openstelle­n

Momenteel is de Herestraat afgesloten voor het doorgaand verkeer, hoewel het een belangrijk­e verbinding­sweg is van en naar Diepenbeek en Vliermaal. Daarom wordt in overleg met de politie en de veiligheid­scoördinat­or na deze werken bekeken of de Herestraat al opengestel­d kan worden, zij het met een snelheidsb­eperking tot 30 km/uur. Na het bouwverlof volgen dan de aansluitin­gen op de privé-eigendomme­n en afwerking van de straat in haar geheel. “Het is de bedoeling de werken zo snel mogelijk klaar te hebben”, zegt burgemeest­er Tom Thijsen (CD&V).

 ?? FOTO BENNY JANS ?? De drainage moet de ondergrond voldoende stabiel maken, zodat de fietspaden alsnog aangelegd kunnen worden.
FOTO BENNY JANS De drainage moet de ondergrond voldoende stabiel maken, zodat de fietspaden alsnog aangelegd kunnen worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium