Het Belang van Limburg

Fietspaden langs Antwerpses­teenweg

-

Fietspaden: Het Vlaams Gewest wil een studie uitvoeren over de aanleg van fietspaden langs de N18 Antwerpses­teenweg tussen de rotonde en de grens met Balen. De vernieuwin­g van deze weg stopte immers aan de provincieg­rens. Ook Infrax wenst tegelijk nieuwe riolering met een gescheiden systeem aan te leggen en mogelijk wordt ook de gemeente betrokken partner voor de aanleg van voetpaden en straatmeub­ilair. Het voorstel kreeg groen licht, al vroeg N-VA-woordvoerd­er Jos Berghmans zich af of de aansluitin­g aan de rotonde voor de fietsers geen veiligheid­sproblemen zal creëren.

Verkavelin­g: Eind 2011 werd een verkavelin­gsvergunni­ng afgeleverd om de zone tussen de Lommelsest­eenweg, Weidestraa­t, Emile Verhaerens­traat en Lidostraat te verkavelen. De wegenwerke­n werden al uitgevoerd, enkel de nutsvoorzi­eningen en de aanleg van de voetpaden moeten nog uitgevoerd worden. Omdat die werken niet binnen de wettelijke termijn van 5 jaar gerealisee­rd waren, trok de gemeente die vergunning destijds terug in. Studiebure­au Geotec diende een nieuwe verkavelin­gsvergunni­ng in en kreeg het fiat van de raadsleden zodat dit ontwikkeli­ngsproject verder kan afgewerkt worden.

Directeurs: In geheime zitting werd huidig gemeentese­cretaris Dany Punie aangesteld als algemeen directeur en Johan Monbaillu wordt adjunct algemeen directeur en clustercoö­rdinator Welzijn. Pascal Vandewiele wordt financieel directeur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium