Het Belang van Limburg

Bruno Wyndaele interviewt Annemie Peeters

Vandaag neemt Annemie Peeters afscheid van ‘De Bende van Annemie’, het radioprogr­amma waarin ze vier jaar lang één gast interviewd­e, die je doorheen het interview op een heel andere manier leerde kennen. In de laatste uitzending worden de rollen omgekeerd

- Raymond DE CONDÉ

Mensen die goed kunnen interviewe­n, zien er meestal tegenop om zelf geïntervie­wd te worden. Geldt dat ook voor jou?

Annemie Peeters: “Ik vind het fijn dat het door Bruno gedaan wordt. Hij is een van de allerbeste interviewe­rs die ik ken en ik heb het altijd jammer gevonden dat hij in 1997 naar de televisie is overgestap­t. Een programma als ‘Het Vrije Westen’ was voor mij de perfecte radio. Hij is in ‘De Bende’ weleens te gast geweest en we hebben hem gevraagd om de afsluitend­e aflevering te maken. Hij zei meteen ‘ja’. Gisteren is hij al langs geweest en ik hoorde direct dat het klopt.”

Kennen jullie elkaar goed?

“Nee, afgezien van zijn passage in ‘De Bende’ eigenlijk niet. We zijn ooit collega’s geweest, ik keek toen heel erg naar hem op. Maar we zaten toen nog in aparte kantoortje­s, je had eigenlijk geen contact met collega’s die met andere programma’s bezig waren.”

Spreek je met hem af: over dit of dat onderwerp moet je niet beginnen?

“Nee, er zijn geen restrictie­s. Hij heeft gezegd: ‘Ik ben de chef morgen.’ Ik ben streng toegesprok­en. (lacht) Waarmee ik niet beloof dat ik op alles zal antwoorden. Hij zal zeker zijn best doen, want hij zei vandaag: ‘De moeilijkst­e mensen om te interviewe­n zijn degenen die zelf interviewe­n, zij kennen de trucs om eronderuit te komen.’ Ach, we zullen wel zien.”

Heeft hij hulp gehad van jouw redactie?

“Zeker, ik heb een redactie van vijf mensen en normaal werkt telkens één redacteur op één gast. Nu hebben ze alle vijf een stuk voorbereid.”

Welke gasten uit die vier jaar zul je niet licht vergeten?

“Ik vond ze bijna allemaal goed. De recentste onthoud je natuurlijk het best en ik was deze week heel blij met Will Tura en gisteren met Wesley Sonck. De gasten kwamen uit alle hoeken, ook van Radio 2 of van VTM. Ze werden van tevoren uitvoerig opgebeld en hebben er zelf ook tijd moeten in steken. Maar na vier jaar ben je wel ongeveer door de voorraad gasten heen.” Is het daarom dat je stopt met ‘De Bende’? “Ook. Maar toch vooral omdat je beter kunt stoppen op een hoogtepunt. Ik had vorig jaar al overwogen om ermee op te houden. Als iets je in de krant niet interessee­rt, kun je de bladzijde omslaan. Maar zo’n radioprogr­amma is er elke weekdag. Het is dubbel: het loopt nog goed maar je moet er ook niet een jaar te veel van maken. Bovendien is het best slopend om elke dag om halfzes op te staan. Ik houd dat ritme al aan sinds ‘Peeters & Pichal’, met een tussenpauz­e van twee jaar, maar toen moest ik in het weekend om vijf uur op voor ‘Peeters en Partners’. Ik krijg nu van mijn directie de kans om me een paar maanden te herbronnen en iets nieuws te bedenken. In september neemt Sofie Lemaire het tijdsblok van 10 tot 12 over en het is niet de bedoeling dat ik dat na enkele maanden opnieuw ga opeisen. Wanneer ik terugkom, zal het dus wel in een ander tijdsblok zijn. Dan kan ik ook wat langer slapen.”

 ?? Foto MARC HERREMANS ?? Vandaag wordt Annemie Peeters voor de gelegenhei­d zelf geïntervie­wd door Bruno Wyndaele.
Foto MARC HERREMANS Vandaag wordt Annemie Peeters voor de gelegenhei­d zelf geïntervie­wd door Bruno Wyndaele.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium