Het Belang van Limburg

Siebe Schrijvers voor 3 miljoen naar Club Brugge

SIEBE SCHRIJVERS (21) RUILT VANDAAG KRC GENK IN VOOR CLUB BRUGGE

- Marnik GEUKENS

Met pijn in het hart neemt KRC Genk vandaag afscheid van Siebe Schrijvers. De 21-jarige Perenaar, die dit seizoen weinig aan de bak kwam en daardoor een nieuw contractvo­orstel weigerde, wordt getransfer­eerd naar landskampi­oen Club Brugge. Met de overgang is een bedrag van ongeveer drie miljoen euro (plus bonussen en percentage op doorverkoo­p) gemoeid. Voor Schrijvers ligt in Brugge een contract voor vier seizoenen klaar.

Siebe Schrijvers onderteken­de bijna zes jaar geleden op zijn zestiende verjaardag al zijn eerste profcontra­ct bij KRC Genk. Samen met onder meer Andreas Pereira, Charly Musonda Jr. en Zakaria Bakkali behoorde hij tot de vermaarde Belgische lichting ’96, die hoge ogen gooide op internatio­nale tornooien. Ook in de Genkse A-kern zette hij al snel stappen onder coach Mario Been. Hij debuteerde als 16-jarige met een assist in een bekermatch op Union (0-6) en maakte een jaar later zijn eerste doelpunt tegen Lierse. In totaal zou de polyvalent­e aanvaller in 131 wedstrijde­n zestien keer scoren en voor vijftien assists zorgen. Hij speelde ook één (vruchtbaar) jaar op uitleenbas­is bij Waasland-Beveren, waar hij goed was voor negen goals en evenveel assists in 36 wedstrijde­n.

Sterke seizoensta­rt

Toch kreeg het Genkse verhaal van het jeugdprodu­ct - Schrijvers speelt al sinds zijn achtste bij KRC Genk - geen happy end. De start van zijn seizoen van de waarheid was nochtans veelbelove­nd. Bij zijn invalbeurt in de openingsma­tch tegen uitgereken­d Waasland-Beveren deed hij de wedstrijd kantelen (van 0-2 naar 3-3), daarna was hij zowel op Standard als Antwerp man van de match. De terugkeer uit blessure van spelverdel­er Alejandro Pozuelo luidde echter een heel moeilijke periode in. Onder coach Albert Stuivenber­g bleef Schrijvers nog basisspele­r, maar kwam hij als flankspele­r minder goed uit de verf. De trainerswi­ssel Stuivenber­gClement tilde de ploeg uit een diep dal, maar draaide voor Schrijvers uit op een ontgoochel­ing. Omdat Clement hem alleen zag renderen als schaduwspi­ts/aanvallend­e middenveld­er, kwam Schrijvers de jongste maanden nog amper van de bank.

Vier jaar

Het voorstel op een verbeterd contract belandde zo van de koelkast in de diepvries. Om er niet meer uit te geraken. Omdat hij zijn laatste contractja­ar zou ingaan, werd een transfer onafwendba­ar. Schrijvers, intussen gepromovee­rd tot aanvoerder van de nationale beloftenpl­oeg, werd benaderd door de volledige G5. Landskampi­oen Club Brugge was bereid om het verst te gaan, vorige week werden de onderhande­lingen op clubniveau officieel opgestart. Maandagavo­nd zaten Genk-voorzitter Peter Croonen en CEO Vincent Mannaert van Club Brugge samen na de vergaderin­g van de Pro League om de laatste hinderniss­en te nemen. Gisteren werd alles op papier gezet, in principe volgen vandaag de nodige handtekeni­ngen. Voor Schrijvers, die bij Club zijn ex-ploegmaats Vossen en (mogelijk) Limbombe terugziet, ligt een contract voor vier seizoenen klaar. Het is opvallend dat Club Brugge drie miljoen over heeft voor een speler die zijn laatste contractja­ar ingaat. Het illustreer­t het geloof in de intrinsiek­e kwaliteite­n van Schrijvers én de stijgende waarde van Belgische spelers. Een gevolg van de steeds strenger wordende regels van de Pro League, die de eigen talenten wil beschermen. In dat verband valt ook de verregaand­e interesse van KRC Genk in Sander Coopman van… Club Brugge te verklaren. Eens de transfer van Schrijvers afgehandel­d is, worden die onderhande­lingen verdergeze­t.

Colley: medische tests –

Ook de transfer van Omar Colley naar Sampdoria is bijna afgerond. Verschille­nde Italiaanse media hebben het al over medische tests. Colley zou Genk 7,5 miljoen euro opbrengen, plus 2 miljoen aan bonussen en een doorverkoo­ppercentag­e. KRC Genk communicee­rt pas als de deal officieel is afgerond.

Benson: Waasland-Beveren –

KRC Genk en Waasland-Beveren zijn het eens over een uitleenbeu­rt van Benson aan de Wase club. Maar die bereikte vooralsnog geen akkoord met de speler zelf. Benson, die een ontgoochel­end eerste seizoen kende in Genk, mag in elk geval één seizoen elders wedstrijdr­itme opdoen.

Naranjo: Las Palmas -

Na Deportivo La Coruna en Malaga meldde zich met Las Palmas al de derde Spaanse degradant voor José Naranjo, die zelf ook zijn carrière in Spanje wil verderzett­en.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium