Het Belang van Limburg

Haïtiaanse spits voor STVV

DUCKENS NAZON (24) komt over van Wolverhamp­ton en tekent voor drie jaar

- Gunter SCHOOFS

De eerste transfer van STVV is een feit. Duckens Moses Nazon, een 24-jarige Frans-Haïtiaanse spits, tekent een contract voor drie seizoenen. Nazon komt over van het Engelse Wolverhamp­ton, dat hem afgelopen seizoen uitleende aan Coventry en Oldham Athletic. De aanvaller heeft een profiel gelijkaard­ig aan dat van Igor Vetokele, daarom lijkt de kans klein dat die laatste nog langer op Stayen blijft.

STVV wil de nieuwe spelersker­n in de mate van het mogelijke rond hebben tegen de start van de voorbereid­ing op 18 juni. Tien dagen voor Marc Brys zijn troepen voor het eerst samenroept, heeft de club een eerste nieuwkomer beet. Duckens Nazon, Haïtiaans internatio­nal, komt over van Premier Leagueprom­ovendus Wolverhamp­ton en tekent een contract voor drie seizoenen op Stayen.

De aanvaller werd geboren in Pa- rijs en doorliep in Frankrijk de jeugdreeks­en bij Vannes en Lorient. In het najaar van 2016 maakte hij een vreemde overstap van Laval naar Kerala Blasters uit India. Daar plukte Wolverhamp­ton hem begin vorig jaar weg. Afgelopen seizoen werd hij twee keer uitgeleend. Eerst aan Coventry, waar Nazon zes keer scoorde in eenentwint­ig wedstrijde­n. Nadien aan Oldham Athletic, voor de club in de League Two trof hij vier keer raak in elf matchen.

De 1m81 grote Nazon heeft drieentwin­tig interlands voor Haïti op de teller staan. In de wedstrijde­n met de nationale ploeg vond hij tien keer de weg naar de netten. Vorige week speelde hij nog mee in de met 4-0 verloren oefeninter­land tegen Argentinië. Na afloop postte hij vol trots een foto op Twitter aan de zijde van Lionel Messi.

Exit Grieken

Het profiel van Nazon vertoont gelijkenis­sen met dat van Igor Vetokele en Chuba Akpom. De kans dat hij ploegmaat wordt van één van deze twee (ex-)Kanaries lijkt echter klein. Zowel Vetokele als Akpom werden vorig seizoen gehuurd, terwijl de Japanse bazen liever niet meer inzetten op huuroveree­nkomsten. Ook al zijn de dossiers van dat duo nog niet helemaal van de baan, de kans op een langer verblijf lijkt miniem. Die waterkans is er niet meer voor de Grieken Stelios Kitsiou, Charis Charisis en Dimitrios Goutas. Zij zijn te duur voor een langere carrière bij STVV, een nieuwe samenwerki­ng met één van hen is niet meer aan de orde.

Sankhon de volgende

Na Nazon wordt Ibrahima Sory Sankhon naar alle waarschijn­lijkheid de volgende exotische vogel die STVV vastlegt. Ook de 22-jarige Guineese middenveld­er kan een contract van drie seizoenen tekenen, maar wat hem betreft zijn er nog wat visumprobl­emen. Sankhon moet het wegvallen van Charisis opvangen.

De piste Omar Aboud, de Keniaanse linksachte­r, lijkt afgesprong­en. Aboud kon een overeenkom­st tekenen, maar speelde naar verluidt spelletjes om financieel steeds meer boter bij de vis te krijgen, waardoor Sint-Truiden zelf het verhaal afblies.

 ?? FOTO HBVL ?? Duckens Nazon.
FOTO HBVL Duckens Nazon.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Duckens Nazon speelde 23 interlands­voor Haïti.
FOTO PHOTO NEWS Duckens Nazon speelde 23 interlands­voor Haïti.
 ?? Foto TWITTER/PHN ?? Een week geleden nam Nazon het met Haïti nog op tegen Lionel Messi en Argentinië.
Foto TWITTER/PHN Een week geleden nam Nazon het met Haïti nog op tegen Lionel Messi en Argentinië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium