Het Belang van Limburg

“Alles geslikt zonder morren”

-

HOUTHALEN - Jo Jamers wilde midden februari terugkeren uit Dakar, met een vlucht van Brussels Airlines. Toen ging het mis… en nog eens mis… en sindsdien wacht Jo op een oplossing door de Belgische luchtvaart­maatschapp­ij.

“Toen een vriend en ik na een reis door Senegal naar huis wilden terugkeren, kregen we op de luchthaven van Dakar te horen dat onze vluchten, waarvoor wij 3.000 euro betaald hadden, overboekt waren”, vertelt Jo. “Maar geen nood. Brussels Airlines zou voor ons een andere vlucht regelen. Dat werd er eentje met Air France, via Charles de Gaulle. Hoewel ik een rechtstree­kse vlucht had geboekt, en nu dus acht uur zou moeten wachten in Parijs, legde ik me erbij neer.” “Toen we naar de gate gingen waar het vliegtuig stond te wachten, zag ik dat er een verkeerde datum op het ticket stond. Ik liep snel terug naar de balie van Brussels Airlines, kreeg een nieuw ticket, maar toen ik terug bij de gate aankwam, was die al gesloten. Iedereen was weg.” “Terug naar het loket van Brussels Airlines. Ook daar was iedereen weg. Daar stonden we, in Afrika. Ik heb dan naar Brussel gebeld en kreeg de belofte van een andere vlucht, een dag later.” “De volgende dag kon ik probleemlo­os inchecken. Maar bij de gate bleek dat onze vlucht gecanceld was, wegens technische problemen. Ik moest opnieuw twee dagen wachten in een hotel, op een volgende vlucht.” “Oké, er valt niks aan doen, dus je slikt dat allemaal maar zonder morren. Bij aankomst in Brussel bleek dan dat een gedeelte van mijn bagage kwijt was.”

“Ik heb mijn koffer achteraf nog aangekrege­n, maar toch heb ik Brussels Airlines gemaild, omdat ik vind dat een compensati­e hier toch wel terecht is. Er is een dossier geopend. Maar telkens als ik vraag naar een stand van zaken van mijn dossier, word ik afgewimpel­d. Eén keer heb ik een mail gehad met de vraag mijn rekeningnu­mmer door te geven. Maar daarna volgde het grote stilzwijge­n. Mijn vraag is nu: heb ik recht op een compensati­e? En op hoeveel?”

 ?? JEFFREY GAENS
FOTO ?? Jo Jamers krijgt een aardige compensati­e van Brussels Airlines
JEFFREY GAENS FOTO Jo Jamers krijgt een aardige compensati­e van Brussels Airlines

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium