Het Belang van Limburg

“Jammer, ik rij hier de snelste sprint”

- Rob RODIERS

Naast Mathieu van der Poel sierde nog een tweede veldrijder het podium, de aalvlugge Tim Merlier, woensdag nog de beste in Ruddervoor­de Koerse. Gisteren had Merlier zijn koers volledig afgestemd op één man...

“Nacer Bouhanni. Normaal gezien is hij hier de rapste.”

Normaal gezien, zeg je? Maar deze aankomst is listig nietwaar?

“Mocht het hier een vlakke aankomst geweest zijn, dan zaten Nacer en ik ideaal geplaatst. Maar deze arrivée is atypisch, waardoor Mathieu en andere renners nog van achteruit konden komen. Daardoor geraakte ik wat ingesloten en verloor ik een beetje snelheid. Naar mijn gevoel rij ik hier de snelste sprint van iedereen. Jammer… (Haalt de schouders op) Ach, derde is ook niet slecht.”

Je had je ploegmaat Wout van Aert kunnen opvolgen op de erelijst.

“Dat zou inderdaad mooi geweest zijn. Dan was ik de opvolger geweest van Mathieu in Ruddervoor­de en van Wout hier. Maar het heeft niet mogen zijn. Ik ben heel goed op dreef. Een gedachte waaraan ik me kan optrekken.”

Dat belooft voor het BK in Binche.

“Bwa, een BK is altijd een beetje gokken. Bovendien staan daar toch nog wel enkele andere kleppers aan de start: Van Avermaet, Gilbert… Als zij doortrekke­n, weet ik niet of ik daar een antwoord op ga hebben.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Merlier (rechts), samen met Bouhanni en van der Poel.
FOTO JEFFREY GAENS Merlier (rechts), samen met Bouhanni en van der Poel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium