Het Belang van Limburg

Lotto Soudal verbaasd over UCI-verbod op Speed Gel

-

Geen Speed Gel op de rennersben­en van Lotto Soudal in de ploegentij­drit in de Ronde van Zwitserlan­d. Vorige week had de spray die ‘waspoederb­olletjes’ achterlaat en de luchtweers­tand zou vermindere­n nog voor enige deining gezorgd in de Dauphiné.

Of het daadwerkel­ijk met de spray te maken had, is onduidelij­k, maar de ploeg zette er alleszins een zeer sterke ploegentij­drit neer. Maar intussen kreeg Marc Sergeant, ploegmanag­er van Lotto Soudal, te horen dat de spray tot nader order verboden is.

Het verbod op dit innovatiev­e snufje zorgt bij Lotto Soudal voor vragen. Sergeant vergelijkt het met de opmerkelij­ke pakken waarmee Sky vorig jaar in de Tour uitpakte. “Ik heb Péraud gezegd dat Sky wel nog altijd met die pakken rijdt. Ook daar zijn er stroken op de schouders en armen ingewerkt om bij hoge snelheid de luchtweers­tand te vermindere­n. Ook dat zou hij aanpakken, maar Péraud vindt dat we niets mogen aanbrengen aan de benen met de bedoeling daardoor sneller te rijden. Maar mijn vraag is dan: mag zonnebrand­crème of modder ook niet? In het huidige reglement staat het alvast niet.” Ook de snelheid van de ingreep verbaast Sergeant. “In drie dagen is de UCI eruit dat Speed Gel niet mag, maar het salbutamol-dossier van Froome sleept al sinds het WK van vorig jaar aan. Ik vind dat allemaal een beetje vreemd. We wachten af.”(wvo/hc)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium