Het Belang van Limburg

“Ik heb Bardet bedankt”

-

Is dit je antwoord aan zij die in jou geen rondekopma­n zien?

“Het is alvast mijn grootste overwinnin­g ooit. Ik had zes jaar geleden nooit durven denken dat ik op een dag de Dauphiné zou winnen. Ik ben trots, dit geeft een boost. Zo evident was het allemaal niet na mijn crash in de proloog. Zaterdag probeerde AG2R-La Mondiale me in de buurt van de Col du Pré en de Cormet de Roselend te destabilis­eren, maar ik had een fantastisc­he Tao Geoghegan Hart aan mijn zijde. Dat is het geheim van Sky. Als iemand minder goed is, dan is er altijd iemand anders die dubbel werkt. Zoals Jonathan Castroviej­o eerder op de week. Nu kan ik in alle rust naar de Tour toewerken. Ik hoop dat iedereen nu snapt dat mijn ambities als medekopman niet zomaar uit de lucht zijn gegrepen.”

Waarom heb je nog altijd niet bijgeteken­d bij Sky? Omdat je zekerheid wil hebben dat je kansen krijgt als leider?

“Ik ben ervan overtuigd dat ik die kansen ook krijg, op voorwaarde dat ik goed ben. Ik had het er al over met Dave Brailsford, onze teammanage­r. Het bewijs is dat ik mijn programma dit jaar kon samenstell­en in functie van de Tour. Met zo’n zotte eerste negen dagen in de Tour heb je nu eenmaal een back-up van Froome nodig. De volgende weken komt er wel meer duidelijkh­eid over mijn toekomst. Ik zit in één van de beste teams van de wereld. Ik weet hoe Sky werkt, hoe de staf iemand naar zijn topvorm kan laten toegroeien. Al vanaf begin 2018 laten ze me zoetjesaan naar juli toeleven. Ik ben wel al 32 jaar, maar ik geloof dat ik nog een grote toekomst heb als ronderenne­r.”

Wat zei je tegen Bardet toen je onderweg na een tweede lekke band kwam aansluiten? Na de wedstrijd was je nog tegen hem bezig.

(cynisch) “Ik heb hem bedankt omdat hij niet op me wachtte. Toen ik na mijn tweede lekke band opnieuw aansloot, informeerd­e ik bij Martin, Jungels en Yates wie doorgerede­n had. Na de finish feliciteer­de hij me oprecht. Ik heb hem gezegd dat ik geen rancuneus type ben, maar dat ik niets vergeet. Al zou het stom zijn om in de Tour alleen maar AG2R-La Mondiale te viseren. Er is zoveel meer. Zoals Porte met BMC en de drie van Movistar.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium