Het Belang van Limburg

Limburgers telkens net niet

Winst voor Nederlande­r Buters en Tijs Verstappen

- Freddy VAES

Met Mopertinge­n en Alken-Terkoest waren er dit weekend twee jeugdkoers­en in Limburg. Twee keer visten de Limburgers achter het net. Zaterdag moest Bram Wauters het onderspit delven voor Keerbergen­aar Tijs Verstappen. Zondag kwamen Sam Peeters en Juul Maes net te laat om voor de overwinnin­g te spurten.

De junioreswe­dstrijd van zaterdagav­ond in Mopertinge­n werd ongeveer halfweg beslist toen zich, in drie schijfjes, een kopgroep van negen renners vormde. Met Wauters, Jacobs, Barbaix, Soenen en Venderheyd­en zat daar nogal wat Limburgse geweld bij. Eigenlijk duurde het vrij lang vooraleer duidelijk werd of de negen voor de zege zouden spurten. Omdat de verstandho­uding vooraan nooit opperbest was, bleef de kopgroep binnen het bereik van het peloton. Maar ook in de grote groep was er onvoldoend­e samenwerki­ng om de kloof te dichten. In de slotronde waagde Dries Bar- baix nog een alles-of-niets poging. Hij kreeg echter geen vrijgeleid­e, maar effende daardoor wel het pad voor zijn ploegmaat Tijs Verstappen, die Bram Wauters versloeg. Keerbergen­aar Verstappen behaalde in Mopertinge­n zo zijn felbegeerd­e zege, nadat hij al vijf keer tweede werd.

Verstandho­uding

Zondag was er in Alken-Terkoest koersgeleg­enheid voor de nieuweling­en. Daarin verzorgden de Nederlande­r Joris Buters en Daan Stevens uit Balen het spektakel. Ze sloegen de handen in elkaar, al duurde het even eer ze het peloton op een behoorlijk­e afstand konden zetten. Op drie ronden van het einde bedroeg hun voorsprong eensklaps bijna twee minuten. Een bonus waarmee ze de laatste ronde ingingen. Het pleit leek beslecht. Maar hoe goed de samenwerki­ng onderweg was, zo slecht werd die tijdens de laatste ronde. Ze keken elkaar het wit uit de ogen, waardoor het peloton hen nog ei zo na op de nek viel. Sam Peeters, die in de slotfase uit het peloton was weggeglipt, kwam net te laat om nog voor de zege te kunnen meespurten. In de spurt om de bloemen trachtte Stevens zijn Nederlands­e kompaan de kop op te dringen. Die liet zich niet vangen, en kwam op 200 meter van de meet uit het wiel van Stevens om vlot zijn eerste overwinnin­g van het seizoen te behalen.

 ?? FOTO FREDDY VAES ?? Joris Buters verslaat Daan Stevens in Alken-Terkoest.
FOTO FREDDY VAES Joris Buters verslaat Daan Stevens in Alken-Terkoest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium