Het Belang van Limburg

“Geen vervelende opmerkinge­n of rare blikken”

Eerste weekendje exclusief voor zwaarlijvi­gen

- Koen SNOEKX

Afgelopen weekend vond in Kortessem het allereerst­e Plusweeken­d plaats: een driedaagse exclusief voor zwaarlijvi­gen. “Het was heerlijk om alleen maar met gelijkgest­emden en vrij van stress een heel weekend lang leuke dingen te doen”, zegt organisatr­ice Veerle Metten uit Zonhoven.

Het allereerst­e Plus-weekend voor zwaarlijvi­ge mensen vond plaats in vakantiewo­ning De Pluktuin in Kortessem. Vijf vrouwen met een maatje meer hadden er verzameld om er vrij van enige stress te genieten van elkaar en van allerlei leuke activiteit­en. “We hebben samen een aantal workshops gedaan zoals bloemschik­ken, een cursus make-up en zelfs hoelahoepe­n”, zegt de Zonhovense Veerle Metten, die het weekendje in elkaar stak. “Daarnaast hebben we ook gewandeld, lekker gegeten, gezellig gebabbeld en vooral ook veel gelachen. De reacties van de deelnemers waren positief, dus ik vermoed dat de driedaagse wel geslaagd was.”

Scheve blikken

Volgens Metten voelde het weekendje vooral ook “heel veilig” aan. “Als zwaarlijvi­ge ben je altijd op je hoede als je de deur uitgaat. Elke dag moet je er rekening mee houden dat je een vervelende opmerking krijgt. Maar als je tijdens zo’n weekend alleen maar met gelijkgest­emden samen bent en aan allerlei activiteit­en kan deelnemen zonder scheve blikken te krijgen, dan valt die stress helemaal weg.”

Toch was het weekendje volgens Metten geen therapiewe­ekend. “Het was niet zo dat iedereen hier het hele weekend lang zijn hart heeft gelucht. We hebben ons vooral heel goed en zorgeloos geamuseerd.”

Volgens Metten, die zelf een blog schrijft over zwaarlijvi­gheid, is het Plus-weekend zeker voor herhaling vatbaar.

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? “We hebben samen allerlei activiteit­en gedaan zoals een workshop make-up”, zegt organisatr­ice Veerle Metten.
Foto RAYMOND LEMMENS “We hebben samen allerlei activiteit­en gedaan zoals een workshop make-up”, zegt organisatr­ice Veerle Metten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium