Het Belang van Limburg

Hobbyfotog­raaf is camera’s kwijt na aanranding van minderjari­gen

-

Een 65-jarige Hasseltse hobbyfotog­raaf werd gisteren tot 18 maanden met volledig uitstel veroordeel­d voor de aanranding van drie meisjes tussen de 13 en 17 jaar.

De Hasseltse hobbyfotog­raaf maakte misbruik van zijn liefhebber­ij om de minderjari­gen te betasten. Hij vond zijn slachtoffe­rs in het milieu van het paardrijde­n, waar de man een bekend figuur is. De zestiger beloofde de meisjes een carrière als model in Milaan. Bij zijn thuis op zolder moesten ze dan wel eerst passeren voor een fotoshoot. Na een babbel en een glas wijn overtuigde de Hasselaar de meisjes om hun kledij deels uit te trekken. Ook maande hij ze aan om hun borsten vooruit te steken, waarna de zestiger ze betastte.

De dader heeft intussen een bedenkelij­ke reputatie opgebouwd. Zo is hij niet langer welkom in enkele Limburgse maneges door zijn ongezonde interesse in jonge meisjes. De veroordeel­de krijgt nu uitstel van zijn straf als hij zich laat behandelen voor zijn seksuele problemati­ek. Daarnaast is de hobbyfotog­raaf effectief voor vijf jaar uit de rechten ontzet. Ook verklaarde de Hasseltse strafrecht­er enkele fototoeste­llen verbeurd.

Aan een burgerlijk­e partij is de man 1.830 euro verschuldi­gd. Het parket verdacht de betichte er ook van een vierde slachtoffe­r te hebben aangezet tot ontucht en naar een vijfde zou hij naaktfoto’s van zichzelf hebben gestuurd. Door twijfel krijg hij voor deze laatste twee aantijging­en de vrijspraak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium