Het Belang van Limburg

“Ik heb van Eden genoten”

-

Even hield België de adem in. Eden Hazard, vedette in topvorm, strompelde na een wervelende voetbalsho­w geblesseer­d naar de kant. “Maar geen zorgen, niks ernstigs”, lachte Roberto Martinez alle paniek weg. De bondscoach was vol lof over zijn nummer tien (“Hij was majestueus”) en verder zeer tevreden over de reactie die zijn ploeg liet zien na de 0-1-achterstan­d.

Genoeg om tevreden over te zijn, maar wat gaf Martinez nu het meest voldane gevoel? “Duidelijk de manier waarop we reageerden na de goal van Costa Rica”, zei de Spanjaard. “Dat was een goede test om te zien hoe deze ploeg met tegenslag zou omgaan. Zouden we excuses gaan zoeken en panikeren of zouden ze samen vechten en het tempo opvoeren? Het was het tweede. Het tempo ging omhoog en de spelers namen hun verantwoor­delijkheid. Ik zag meer intensitei­t, de twijfel nam af en we werden sterker en sterker.” “Dit was de match die we wilden zien, dat geef ik zeker toe. Costa Rica is een dapper team. Ze passen zich niet aan de tegenstrev­er aan en blijven opbouwen. Daar gingen wij heel goed mee om. Fysiek was er ook een groot verschil. In de tweede helft waren wij veel sterker. Natuurlijk, Costa Rica is al weg van het eigen continent en onderweg naar Rusland, dat maakt het wat moeilijker. Maar na de tegengoal hebben we hun schoten op doel gelimiteer­d tot nul. Fijn dat we dit de fans konden schenken”, aldus Martinez.

Geen zorgen

Eveneens uitblinker­s te over. Romelu Lukaku was wederom goed voor twee goals, Dries Mertens scoorde en was aangever, Kevin De Bruyne toonde zijn klasse, maar Eden Hazard was weergaloos. “Majestic (majestueus, nvdr.)”, noemde Martinez het. “Ik heb genoten van Eden. Hij kreeg een meer centrale rol en vulde die fantastisc­h in. Hij was zo scherp en kon iedereen van zich afschudden. Zijn blessure? Maak je geen zorgen. Hij had een beetje last van een dead leg (ijsbeentje, nvdr.). Dat komt wel in orde.” Verder nog compliment­en voor Dries Mertens: “Het was belangrijk voor Dries om zijn glimlach terug te vinden. Hij had een lang en veeleisend seizoen met Napoli. Hij greep net naast de Italiaanse titel. Dat doet zich voelen. Hij heeft hard gewerkt en deed het goed.”

Teamgeest

Rest de vraag wat deze bemoedigen­de prestatie van de Belgen waard is. “Wij zijn honderd procent klaar voor de match tegen Panama”, counterde Martinez. “Het is nu moeilijk te zeggen hoe ver we kunnen geraken. Elke dag begrijpen we elkaar beter en ik denk dat we nog kunnen groeien. We zijn klaar om eraan te beginnen. Ik heb het gevoel dat het team samen ervoor wil gaan. Vandaag hadden ze gas terug kunnen nemen, maar dat wilden ze niet. Ze wilden iets laten zien. Zij hebben in deze week ook gemerkt hoe fel het WK en de ploeg in België leeft. Ze zijn scholen gaan bezoeken en kwamen geïnspiree­rd terug.” Tot slot de kwestie rond Vincent Kompany. “Elke dag gaat het beter met hem. Dat geldt ook voor Thomas Vermaelen. We benutten de regels ten volle en nemen 24 uur voor onze eerste match ons besluit.”

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium