Het Belang van Limburg

“Het wordt iets unieks”

Anthony De Schutter en Ana-Elena Kusters geselectee­rd voor Junior Open

- Xavier CHAMPAGNE

The Open - één van de vier Majors - is voor velen het belangrijk­ste golftornoo­i ter wereld. In de aanloop van dat hoogfeest in de golfsport organiseer­t de Royal & Ancient van St.Andrews ook een internatio­naal jeugdtorno­oi, waarin de beste jeugdgolfe­rs onder zestien jaar uit heel de wereld mogen starten. De Koninklijk­e Belgische Golf Federatie mag twee spelers afvaardige­n. Die komen allebei van Spiegelven Genk: Ana-Elena Kusters en Anthony De Schutter.

“Het was voor ons beiden ergens een verrassing. Uiteraard ook een droom”, glunderen Kusters en De Schutter. “Het leuke is dat we na onze eigen Junior Open naar de échte The Open mogen gaan en daar de absolute wereldtop aan het werk zullen zien. Wij spelen onze wedstrijd op de Eden Course van St.Andrews. Dus pal naast de legendaris­che Old Course. The Open wordt in Carnoustie betwist, maar men heeft ons nu al verteld dat we de eerste twee wedstrijdd­agen The Open kunnen volgen. Uniek, toch?” Anthony De Schutter, die een week geleden met een 69 op een zuchtje van het baanrecord op Spiegelven kwam en in de Prijs van de 19th Hole andermaal één slag onder de Genkse par dook, heeft het hele Open-programma reeds in zijn geheugen geprent. Logisch. De zoon van Louis De Schutter en Ann Devries zet alles op het golfen. ”Daarom ben ik ook met school gestopt en bereid ik me thuis voor op de middenjury. Ik wil immers als golfer slagen. The Masters winnen bijvoorbee­ld. Dat groene jasje aantrekken…” Anthony zette zondag weer een stap in de juiste richting. Hij heeft nu handicap één achter zijn naam. Daarmee breekt hij de Limburgse top vijf in. Ten nadele van vader Louis.

“Ik kijk niet zo ver”, pikt AnaElena daarop in. “Ik wil vooral lol beleven aan het golfen. En die vind ik hier in de door vader Roger gestuurde Spiegelven­se jeugdwerki­ng.”

Die is uiteraard in de wolken. Roger Kusters: “Neem de wedstrijd die de 19th Hole zondag aanbood. Daar wonnen haast allemaal jeugdleden. Anthony, Raoul Houben, Oskar Giltay, Louise Palmans… Onze jeugdwerki­ng loopt als een trein. Met de prestigieu­ze selectie van Anthony en Ana-Elena uiteraard als spreekwoor­delijke kers op de taart.”

 ??  ??
 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Het Spiegelven-duo Anthony De Schutter en Ana-Elena Kusters hoort bij de absolute Belgische jeugdtop.
FOTO SVEN DILLEN Het Spiegelven-duo Anthony De Schutter en Ana-Elena Kusters hoort bij de absolute Belgische jeugdtop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium