Het Belang van Limburg

“Als alleenstaa­nde kreeg ik een factuur van 1.415 euro”

-

Lut Carrein is een alleenstaa­nde van 65 jaar die in een sociale huurwoning in Hasselt woont. “Door een zware bacteriële infectie verbleef ik in 2015 drie weken in het ziekenhuis. Daarna moest ik nog lange tijd haast dagelijks naar het ziekenhuis”, vertelt Lut. “De meterstand van mijn waterverbr­uik ben ik toen vergeten door te geven, ook na de herinnerin­gsbrief. Ik had toen andere katten te geselen, hé. Nadien schrok ik toen de raming-factuur van 970,88 euro voor 200 m³ water in de bus viel. Als alleenstaa­nde verbruik ik amper een vijfde van die hoeveelhei­d.” Daarop nam Lut contact op met De Watergroep. “Daar zei men letterlijk dat die hoge factuur een shockeffec­t moest creëren zodat ik in het vervolg wel tijdig mijn meterstand zou doorgeven”, vertelt Lut. “Ik dus naar de

HASSELT -

sociale dienst van De Voorzorg. En wat bleek? Na één telefoontj­e werd de shockfactu­ur geschrapt, en tien dagen later kreeg ik een correcte afrekening in de bus.”

Vorig jaar overkwam dit Lut een tweede keer. “Door vergetelhe­id, dat geef ik grif toe. Maar opnieuw kreeg ik een factuur voor 200 m² verbruik, deze keer goed voor een bedrag van 1.415,88 euro. Opnieuw werd die factuur na een telefoontj­e van De Voorzorg onmiddelli­jk geschrapt. Gelukkig maar, want ik heb maar een gemiddeld pensioentj­e.”

Lut weet dat ze niet de enige is die dit aan de hand had. “Mijn buurvrouw, een alleenstaa­nde moeder met drie kinderen, overkwam hetzelfde, net als enkele kennissen op de Stadsomvaa­rt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium