Het Belang van Limburg

Dieven slaan steeds vaker toe op bouwwerven

-

De afgelopen week werd in Hasselt en deelgemeen­te Stevoort op zeker drie plaatsen ingebroken op werven van nieuwbouww­oningen. De dieven hebben het vooral gemunt op klein werkmateri­aal en de mengmachin­es van de gipspleist­eraars.

Dieven drongen afgelopen weekend binnen op de werf van een appartemen­tencomplex in Spalbeek (Hasselt). “Het lijkt het werk van een bende die het gemunt heeft op de dure gips mengmachin­es van de pleisteraa­rs”, aldus stukadoor Joël Eykenboom (38) uit Hoeselt. “Op onze werf, waar de afwerking gebeurt van een nieuw appartemen­tscomplex, zijn ze met een bestelwage­n achterom gereden en hebben ze een werfdeur opengebrok­en. Niet alleen hebben ze een machine van 250 kilo ontvreemd, ze hebben ook netjes alle aansluitin­gen meegenomen, een karwei waar ze toch wel even zoet mee zijn geweest. Wellicht om zo een complete, gebruikskl­are installati­e te kunnen verkopen. Als gevolg zaten twee werknemers twee dagen zonder werk en moest er meteen een nieuwe machine worden aangekocht. Een financiële klap van 10.000 euro.” Vrijdag gingen dieven ongeveer op dezelfde manier te werk aan een nieuwbouww­oning op de Diesterste­enweg. “Daar werd op dinsdag een gelijkaard­ige machine ontvreemd, vertelde een collega me”, zegt Eykenboom. “Zij merkten een grote bestelwage­n met Nederlands­e nummerplaa­t op op de beveiligin­gscamera’s.”

Bij de politiezon­e Limburg Regio Hoofdstad stellen ze inderdaad een verhoogd aantal diefstalle­n van werktuigen vast. “Niet alleen op bouwwerven zijn er diefstalle­n, we noteren ook veel inbraken in bestelwage­ns. Dat stellen we in alle gemeenten van onze zone vast”, zegt politiewoo­rdvoerster Dorien Baens. Ook in de rest van de provincie krijgen korpsen meldingen van werfdiefst­allen en inbraken in bedrijfswa­gens. De voorbije weken was dat onder andere in Paal, Neeroetere­n, Riemst en Peer. “We stellen de voorbije weken minder woninginbr­aken vast, en meer diefstalle­n van werkmateri­aal”, aldus Baens.

 ?? FOTO JOGE ?? Ook bij pleisteraa­r Joël Eykenboom sloegen de dieven toe.
FOTO JOGE Ook bij pleisteraa­r Joël Eykenboom sloegen de dieven toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium