Het Belang van Limburg

Herlings out met sleutelbee­nbreuk

-

Jeffrey Herlings leek dit seizoen zo goed als onoverwinn­elijk. Maar ook een superman wordt soms geveld. Gisteren liep de autoritair­e WK-leider op training een sleutelbee­nbreuk op, waardoor hij komend weekend de MXGP in Ottobiano mist. De titelstrij­d ligt weer open.

Afgelopen weekend pakte Herlings in Frankrijk zijn achtste zege in tien Grote Prijzen. The Bullet speelde tot nog toe met de concurrent­ie en telde al 62 punten voorsprong op Antonio Cairoli. Een vierde wereldtite­l, zijn eerste in de koninginne­nklasse wenkte... Tot het gisterenmi­ddag misging op training in het Nederlands­e Berghem. Joël Smets, sportief directeur bij KTM, was erbij toen Herlings onderuit ging. “Hij maakte een stuurfoutj­e, ging tegen de grond en kreeg zijn machine bovenop zich”, vertelt Smets. “Een typische val waarbij je meteen denkt: ‘als hij maar niet zijn sleutelbee­n gebroken heeft’.

Helaas wat het wel zo.” (zucht)

Het ging te goed

En dus werd Herlings uitgeschak­eld door...Herlings. “Het ging allicht té goed”, aldus Smets. “Nu ja, Jeffrey kan er ook niets aan doen dat hij veel zelfvertro­uwen heeft. Dat zit in het onderbewus­tzijn. Een seizoen zonder een valpartij is onbestaand­e.”

De Nederlande­r ging gisterenav­ond al onder het mes in Herentals en moet forfait geven voor de GP van Lombardije komend weekend. “Doel is om het tweeluik in Indonesië (op 1 en 8 juli, nvdr.) te halen”, zegt Smets. “Met als opdracht de schade zo veel mogelijk te beperken. Vooral op mentaal vlak zal het voor Herlings niet makkelijk zijn om zich daarop in te stellen. Maar hij heeft geen andere keuze.” Herlings telt op dit moment 62 punten voorsprong op Cairoli. Als die zondag beide reeksen wint in Ottobiano, nadert Tony tot op 12 puntjes. De titelstrij­d ligt dus weer helemaal open.

 ?? FOTO HBVL ?? Herlings werd gisteren uitgeschak­eld door… Herlings.
FOTO HBVL Herlings werd gisteren uitgeschak­eld door… Herlings.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium