Het Belang van Limburg

“Interclub blijft speciaal”

Onklopbare Lieze Schroyen (10) dit weekend aan de slag in halve finales jeugdinter­clubs

- Gunter SCHOOFS

In het weekend wordt er op de Limburgse tennisveld­en volop gestreden voor een finalestek in de jeugdinter­clubs. De Lummense Lieze Schroyen (10), die dit jaar al 47 enkel- en 6 dubbelmatc­hen won en niet eentje verloor, wil voorbij Tongerse. “Ik heb al een pak tornooien gewonnen, maar dat interclubp­arcours blijft extra speciaal”, aldus Lieze.

Spanning troef op het Limburgse gravel dit weekend. Vorig weekend was het al nagelbijte­n op heel wat clubs. De tennisgoer­oes van de toekomst zetten hun beste beentje voor om nu zaterdag en zondag te kunnen meestrijde­n voor een finalestek in de jeugdinter­clubs. Onder hen Lieze Schroyen, het nieuwe goudhaantj­e van TC Lummen. De Lummense tennisjeug­d zit duidelijk in de lift. Al verschille­nde jaren halen telkens meerdere ploegen de eindronde. “Dat was ook dit jaar weer het geval”, zeggen Kenny Snyers en Dave Neven, trainers van TC Lummen. “En daar zijn we best trots op. Er wordt hard en goed gewerkt met de Lummense jeugd. Al onze trainers scholen zich bij en steken heel veel energie in ons jong talent. Dat werpt z’n vruchten af. Lieze Schroyen is er daar één van.”

Lummen heeft al een finalist bij de jongens 15/3, bij de meisjes 13/4 staat er zowaar een onderlinge Lummense clash op het programma in de halve finales dit weekend. Ook bij de U9/3 is Lummen nog van de partij. En dus ook bij de meisjes 11/3, waar Lieze Schroyen schittert. “De tornooien die Lieze dit jaar al gewonnen heeft, zijn niet meer op één hand te tellen”, zegt papa Schroyen.

Eens verliezen

(lachje) “Eigenlijk zou Lieze om goed te zijn een keertje moeten verliezen.”

“Maar dan niet nu”, zegt de dappere Lummense Lieze. “Tornooien winnen is leuk, maar de interclub blijft extra speciaal. We spelen tegen Tongerse. Beau Vanderhaeg­en, mijn ploegmaatj­e, en ikzelf willen hen zeker kloppen om die finale te halen.” “Verder schuimen we deze zomer nog volop de tornooien van het Jeugdsterr­encircuit van Het Belang van Limburg af”, zegt vader Schroyen. “Ook de Masters staan aangestipt. Maar opgelet: plezier beleven blijft absoluut primeren boven winnen.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Lieze Schroyen met coach Dave Neven, één van haar trainers bij TC Lummen.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Lieze Schroyen met coach Dave Neven, één van haar trainers bij TC Lummen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium