Het Belang van Limburg

“Ik tapte nog een nachtelijk­e pint en zag plots een kudde voor mijn terras lopen”

-

Dinsdag rond middernach­t zijn in Rutten enkele koeien uit een weide ontsnapt. Ze trokken op pad door het centrum van het dorp. Cafébezoek­ers konden de kudde uiteindeli­jk terug naar de wei begeleiden.

“Ik wist niet wat ik zag, toen ik dinsdag rond middernach­t door het raam keek”, vertelt Stefan Mulleners. De uitbater van café ’t Lindehof wilde een pintje tappen toen hij plots een koe voor zijn caféterras zag paraderen. “Zie ik dat goed?”, twijfelde Stefan, maar toen hij naar buiten stapte, zag hij dat de Ruttermark­t gevuld was met een kudde koeien. Een andere Ruttenaar had even voordien de uitgebroke­n koeien ook al opgemerkt. Toen waren ze op weg naar het voetbalvel­d van FC Union Rutten. “De koeien waren allemaal uitgerust met een zwarte riem rond de hals. Dus moesten ze van Marc Engelborgh­s zijn, en die zat hier in ’t café. We zijn met alle klanten naar buiten gerend en hebben de koeien terug naar de weide rond de Evermarusz­aal kunnen jagen”, zegt Stefan. “Eens de eerste in de weide stond, volgde de rest.” Eigenaar Marc Engelborgh­s was de avond voordien nog in de wei geweest en toen bleek er niets aan de hand. De wei is uitgerust met een dubbele omheining met een stroomdraa­d. De losgebroke­n koeien waren gisteren hèt gesprekson­derwerp in het dorpscafé. “Het is eens wat anders dan wateroverl­ast of modder”, grapt Stefan.

 ?? FOTO TOM PALMAERS/DIRK ROEFFLAER ?? Wie nog op café zat, moest even uit de kroeg om de koeien terug in de wei te jagen.
FOTO TOM PALMAERS/DIRK ROEFFLAER Wie nog op café zat, moest even uit de kroeg om de koeien terug in de wei te jagen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium