Het Belang van Limburg

“Heb finale zelf nog niet gezien”

Judith kijkt vanavond naar ‘Thuis’ op groot scherm in Hasselt

- Joey BOUGARD

Wie de ontknoping van het 23ste seizoen van ‘Thuis’ liever niet vanuit zijn zetel ziet, kan vanavond samen met de acteurs terecht op het Kolonel Dusartplei­n in

Hasselt. “Ik ben benieuwd hoe de fans reageren op de ontknoping”, zegt Katrien De Ruysscher (Judith in de reeks), die mee naar de seizoensfi­nale komt kijken op het grote scherm.

Komt het nog goed met de balorige Stan? Zal Waldek ooit te weten komen wie zijn dochter Zoë eigenlijk echt is? En kiest Steven nu voor Karin of Rosa? Vanavond krijgt u het antwoord op die vragen niet enkel te zien op uw tv-toestel, maar ook op een groot scherm in Hasselt. De dubbele aflevering die het 23ste seizoen van Vlaanderen­s meest bekeken programma afsluit, wordt immers op het grote WK-scherm op het Kolonel Dusartplei­n. Een hoop acteurs zullen daarbij vanaf 19 uur present tekenen: in Hasselt komen acteurs Raf Jansen (Dieter), An Pira (Nancy), Pol Goossen (Frank), Jeroen Lenaerts (Tim), Vanya Wellens (Femke), Sid Van Oerle (Kobe), Tina Maerevoet (Paulien) en Elise Roels (Emma) meekijken. En dus ook Emma’s ‘tv-mama’, Katrien De Ruysscher (39). “Ik heb de finale zelf nog niet gezien, dus ook voor mij wordt het spannend”, zegt de Lommelse. “Maar ik ben vooral benieuwd naar de reacties van de fans, hoe zij reageren op de ontknoping. Iets wat je als je thuis in de zetel zit te kijken natuurlijk niet meekrijgt.”

Vechtschei­ding

Hoewel haar verhaallij­n minder prominent aanwezig is in de finaleweek, kende haar personage Judith een stormachti­g 23ste seizoen. Nadat ze eindelijk haar geluk leek te hebben gevonden bij Tom De Decker (Wim Stevens), kwam diens overspel met collegaadv­ocaat Karin Baert (Kader Gürbüz) aan het licht. Op haar trouwdag dan nog. Sindsdien waren Judith en Tom in een bittere vechtschei­ding verwikkeld, die haar ook haar zoon kostte. Stan (Jannes Coessens) koos er immers voor om bij Tom in te trekken. “Het was heftig, maar als acteur waren het verhaallij­nen om van te smullen”, zegt De Ruysscher. “Er waren zoveel dramatisch­e momenten met Tom, en ook als moeder kreeg Judith veel te beproeven.”

Vindt ze het erg dat ze nu alleen nog maar ruzie kan maken op de set met Stevens? “Integendee­l, als acteur is het leuk om na een lange periode van verliefdhe­id eens toden, taal andere emoties te kunnen spelen. We vinden het zelf heel grappig, Wim en ik maken er op de set vaak grapjes over.” Met zo’n emotionele verhaallij­n kon De Ruysscher ook merken hoe fel ‘Thuis’ leeft bij de kijkers. “Er werd zo meegeleefd met Judith. Hoeveel mensen hun steun kwamen uitspreken, me vertelden hoe jammer ze het vonden… We wisten op voorhand dat het impact zou hebben op de kijker, maar het blijft toch heftig. Al hebben de reacties op sociale media me wel verbaasd: daar werden Toms slippertje­s wel heel snel vergeven. Misschien omdat ze Tom en Judith zo’n mooi koppel von- maar iemand zo erg kwetsen en vernederen op haar trouwdag, lijkt mij onvergefel­ijk.” Judith is ondertusse­n in rustiger waters beland. “Gelukkig, zo kan je als acteur even op adem komen. Al blijft het spannend om erachter te komen wat de scenariste­n in petto hebben voor je.”

‘Undercover’

Of ik het niet erg vind om alleen nog maar ruzie te maken met Tom? Integendee­l! Katrien DE RUYSSCHER Judith in ‘Thuis’

Volgend jaar zal De Ruysscher niet meer enkel in Judiths dokterspra­ktijk te zien zijn: de actrice speelt immers een rol in ‘Undercover’, de fictieseri­e met Tom Waes op Eén die wereldwijd via Netflix verdeeld wordt. “Ik speel Toms vrouw in de serie”, aldus De Ruysscher. “Het was spannend om eens op een andere set te staan, en om in een productie met een hoop meer tijd en budget mee te kunnen draaien.” De meeste scènes werden in de Lommelse camping Blauwe Meer ingeblikt. Kon de Lommelse dan eens dicht bij huis werken? “Nee, want mijn scènes werden in Mortsel gedraaid. (lacht) Dan filmen ze eens dichtbij, en moet ik nog zitten pendelen!”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium