Het Belang van Limburg

Onze topanalist

-

Wie wint het WK?

“Zeg je dat op basis van de voorbereid­ing of op basis van de selectie? Dat is een verschil. Frankrijk, Brazilië, Argentinië, Spanje, Duitsland en Engeland hebben een indrukwekk­ende kern. Kijk maar naar wie Frankrijk heeft thuisgelat­en. Als iedereen fit is, komt België wat basiselfta­l betreft in de buurt van deze landen.”

Hoe ver geraken de Rode Duivels?

“Ik geef nooit een pronostiek, omdat je de tegenstand­ers na de groepsfase niet kent. Dus kan je daar geen zinnige uitleg over geven. Martinez zegt terecht dat ze naar het WK gaan om te proberen het winnen, niet dat ze het zullen winnen. Een belangrijk­e nuance.”

Welk land ontgoochel­t?

“Kan je moeilijk voorspelle­n. Duitsland deed het in de voorbereid­ing niet voortreffe­lijk. Maar je ziet wel dat er een plan achter zit, dat Löw er iets neergezet heeft. Dankzij dat duidelijke systeem zal Duitsland ook groeien in het tornooi.”

Welk land wordt de verrassing?

“Ik heb heel veel wedstrijde­n gezien, maar natuurlijk niet van alle landen. Kroatië kon me bekoren. Uruguay heeft ook een aantal goede spelers. Als er daar iemand opstaat, kan die de rest meetrekken. Die ploeg staat meestal ook goed. Onaangenaa­m om tegen te spelen.”

Wie wordt topschutte­r?

“Koffiedik kijken. Je kan er een tiental opnoemen, maar het hangt van meerdere zaken af. Lewandowsk­i is top, maar als Polen er na de 1/8ste finale uit ligt, heeft hij minder matchen om te scoren. Of wat als de laatste groepsweds­trijd gespeeld wordt tegen een land dat al uitgeschak­eld is, dan vallen er mogelijk meer goals. Of als een spits gespaard wordt omdat de kwalificat­ie al binnen is, dan heeft hij minder tijd om te scoren.”

 ?? René Vandereyck­en ??
René Vandereyck­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium